O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις cupcakes παγωτό

Υλικά: 

  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 400 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 500 γρ. παγωτό σοκολάτα
  • 5 ασπράδια, από μέτρια αβγά
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρεμ μπρουλέ με 3 μόνο υλικά


Για το σερβίρισμα

  • τριμμένα μπισκότα τύπου digestive 

Εκτέλεση: 

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 160o C στον άερα.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάς τα μπισκότα μέχρι να διαλυθούν.
  • Προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να αποκτήσεις μια ζύμη με την υφή βρεγμένης άμμου. 
  • Απλώνεις τη ζύμη σε ένα ταψί 25x35 εκ. και ψήνεις στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει.
  • Αφαιρείς από τον φούρνο και αφήνεις το μπισκότο να κρυώσει. 
  • Σε μια φόρμα με 12 θήκες για muffins βάζεις τα ειδικά χαρτάκια στις θέσεις που μπαίνει το μείγμα. Με ένα πινέλο αλείφεις τη βάση και τα τοιχώματά τους με λιωμένη κουβερτούρα.
  • Μεταφέρεις τη φόρμα στο ψυγείο για 15 λεπτά, ώστε να σφίξει η κουβερτούρα.
  • Αφαιρείς από το ψυγείο και επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία δημιουργώντας μια δεύτερη στρώση σοκολάτας στις χάρτινες θήκες. 
  • Μοιράζεις 1 κ.γ. από το μπισκότο σε κάθε βάση -κρατώντας λίγο για το σερβίρισμα- και από πάνω βάζουμε το παγωτό. 
  • Μεταφέρεις τη φόρμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Vegan παγωτό μπανάνα-φυστικοβούτυρο


Για τη μαρέγκα

  • Σε ένα πυρίμαχο μπολ αναμειγνύεις τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το μεταφέρεις πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) προσέχοντας ο πάτος του να μην ακουμπάει στο νερό. 
  • Ανακατεύεις συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσει και να σφίξει το μείγμα, ελέγχοντας παράλληλα τη θερμοκρασία του με ένα μαγειρικό θερμόμετρο. 
  • Μόλις φτάσει στους 82o C και έχει πήξει αρκετά, σταματάς το ανακάτεμα.
  • Μεταφέρεις με προσοχή τη μαρέγκα στον κάδο του μίξερ και χτυπάς σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά με το σύρμα μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.
  • Αφαιρείς τον κάδο από το μίξερ και μεταφέρεις τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής όπου κόβεις με ένα μαχαίρι την άκρη της.
     

Για τη σύνθεση

  • Αφαιρείς προσεκτικά τα cupcakes από τις χάρτινες θήκες και τα διακοσμείς με τη μαρέγκα. 
  • Καις με το φλόγιστρο τη μαρέγκα και σερβίρεις αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγο τριμμένο μπισκότο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 εύκολες συνταγές για σπιτικά pancakes

 

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ