Πανεύκολη λαχταριστή συνταγή για παπαρδέλες με γαρίδες
Φτιάξε την και θα την λατρέψουν οι καλεσμένοι σου
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Άκης Πετρετζίκης σού δίνει την πιο εύκολη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά:
- 5 κουταλιές βούτυρο
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 500 γρ γαρίδες
- 1/4-1/2 κουταλάκι αποξηραμένη καυτερή πιπεριά
- 500 γρ παπαρδέλες
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δίνει την απόλυτη συνταγή για burger σολομού
Εκτέλεση:
- Βράσε σε μία κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Το νερό θα πρέπει να είναι αρκετά αλατισμένο γιατί αυτό θα είναι και το μόνο αλάτι που θα ρίξεις στο φαγητό. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίξε τα ζυμαρικά και βράσε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα τηγάνι λιώσε τέσσερις κουταλιές βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το σκόρδο και σώταρε για δύο λεπτά, προσέχοντας να μην καεί. Ρίξε λίγο πιπέρι στις γαρίδες και βάλε τις στο τηγάνι. Σώταρε τις γαρίδες 3-4 λεπτά.
- Όταν οι παπαρδέλες είναι έτοιμες πρόσθεσέ τις στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακάτεψε απαλά χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία. Πασπάλισε με την αποξηραμένη πιπεριά και ρίξε και μισή κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Πρόσθεσε την πέμπτη κουταλιά βούτυρο και ανακάτεψε. Αν θες πασπάλισε με λίγο ακόμα πιπέρι και είναι έτοιμο.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δίνει την απόλυτη συνταγή για αντιοξειδωτική σαλάτα