Παπαρδέλες με σάλτσα φέτας – Ό,τι καλύτερο μπορείς να φτιάξεις σήμερα
Εύκολο στη παρασκευή του, πεντανόστιμο στη γεύση
Υλικά:
- 500 γρ. παπαρδέλες
- 350 γρ. φέτα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
- Ελαιόλαδο
- Ρίγανη και ξερή μέντα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά, βράζεις τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίζεις και κρατάς λίγο από το νεράκι (περίπου 1 φλιτζάνι).
- Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο ψιλοκομμένο. Προσθέτεις τη φέτα τριμμένη πολύ καλά.
- Στη συνέχεια, συμπληρώνεις το νερό από τις παπαρδέλες μαζί με τα ζυμαρικά. Δυναμώνεις τη φωτιά να φύγουν τα πολλά υγρά και ανακατεύεις διαρκώς.
- Μετά από τη διαδικασία αυτή, προσθέτεις τη ρίγανη και τη μέντα και αλατοπιπερώνεις.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 υγιεινές συνταγές για να φας τις πατάτες σου
κεντρική φώτο: pexels.com/photo/pasta-with-flowers-laying-on-plate-9718307/