Παπαρδέλες με σάλτσα φέτας – Ό,τι καλύτερο μπορείς να φτιάξεις σήμερα

Υλικά: 

  • 500 γρ. παπαρδέλες
  • 350 γρ. φέτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη και ξερή μέντα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, βράζεις τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίζεις και κρατάς λίγο από το νεράκι (περίπου 1 φλιτζάνι).
  • Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο ψιλοκομμένο. Προσθέτεις τη φέτα τριμμένη πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια, συμπληρώνεις το νερό από τις παπαρδέλες μαζί με τα ζυμαρικά. Δυναμώνεις τη φωτιά να φύγουν τα πολλά υγρά και ανακατεύεις διαρκώς.
  • Μετά από τη διαδικασία αυτή, προσθέτεις τη ρίγανη και τη μέντα και αλατοπιπερώνεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 υγιεινές συνταγές για να φας τις πατάτες σου
  

Πηγή

 

κεντρική φώτο: pexels.com/photo/pasta-with-flowers-laying-on-plate-9718307/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ