Thumbnail

Παραδοσιακοί λουκουμάδες Παραδοσιακοί λουκουμάδες

Πλησιάζει η επίσημη μέρα τους-όχι ότι θέλεις δικαιολογία- δες πώς να τους φτιάξεις στο σπίτι
Ημέρα των φώτων χωρίς λουκουμάδες γίνεται; Δεν γίνεται!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν θα το πιστέψεις αλλά αυτή η μακαρονάδα είναι vegan

 

Υλικά:

  • 3 1/2 φλ. αλεύρι χωριάτικο
  • 3 1/2 φλ. αλεύρι φαρινά
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • νερό χλιαρό
  • Για το σιρόπι:
  • 6 φλ. ζάχαρη
  • 5 φλ. νερό
  • 3 ξυλάκια κανέλα
  • 6 γαρίφαλα
  • 1/2 λεμόνι (φλούδα και χυμό)
  • 1/2 λεμόνι 
  • ανθόνερο

Εκτέλεση:

  • Βράζεις τις πατάτες και αφήνεις να κρυώσουν λίγο 
  • Στο μεταξύ βάζεις σε ένα μπολ τα δύο είδη αλευριού κοσκινισμένα, προσθέτεις την μαγιά και το αλάτι και ανακατεύεις.
  • Λιώνεις τις πατάτες μαζί με ένα ποτήρι από το χλιαρό ζουμί τους και τις βάζεις στο μίγμα. Ανακατεύεις και προσθέτεις λίγο λίγο το χλιαρό νερό από τις πατάτες (περίπου θα χρειαστούμε 2 φλιτζάνια).  Ανακατεύεις να γίνει ένας λείος χυλός. 
  • Σκεπάζεις με μία πετσέτα και αφήνεις να ξεκουραστεί μισή ώρα.
  • Φτιάχνεις το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 3 λεπτά και αφήνεις να κρυώσει.
  • Ζεσταίνεις μπόλικο λάδι και παίρνεις λίγο μίγμα με το χέρι σου, το σφίγγεις σαν γροθιά και αυτό που πετάγεται το παίρνεις με κουταλάκι του γλυκού να βγει μικρή μπάλα και ρίχνεις στο ζεστό λάδι.  Αφήνεις μέχρι να ροδίσουν.  
  • Με τρυπητή κουτάλα τους βγάζεις από το τηγάνι, τους βάζεις απευθείας στο κρύο σιρόπι και αμέσως τους μεταφέρεις στη πιατέλα που θα τους σερβίρεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή η σαλάτα είναι super θρεπτική και θα σε βοηθήσει να ξεφουσκώσεις

Πηγή 

 

κεντρική φώτο

Home