To πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωριάτικη με κανταΐφι

 

Υλικά:

  • Μπισκότα Πτι μπερ
  • Βύσσινο γλυκο του κουταλιου ή κεράσι

Για την κρέμα:

  • Πέντε ποτήρια νερό
  • Επτά κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
  • Πέντε κουταλιές κάσταρντ*
  • Μία βανίλια

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις cupcakes παγωτό

 

Εκτέλεση: 

  • Βάζεις  όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα πάνω σε φωτιά, στην αρχή δυνατή και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  • Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνεις τη φωτιά και ανακατεύεις συνεχώς προσέχοντας να μην κολλήσει.
  • Όταν πήξει την τραβάς  στην άκρη.
  • Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι 20Χ20 τοποθετείς μια στρώση μπισκότα και πάνω από τα μπισκότα ένα μέρος από το γλυκό κουταλιού.
  • Ρίχνεις τη μισή κρέμα, μια στρώση ακόμα μπισκότα, την υπόλοιπη κρέμα και πάνω στην κρέμα το υπόλοιπο γλυκό του κουταλιού.
  • Κάνεις σχέδια με μια οδοντογλυφίδα και στα κενά ρίχνεις λίγο μπισκότο τριμμένο ή αν θέλεις κανέλα.
  • Τοποθετείς το πυρίμαχο ταψάκι στο ψυγείο αφού κρυώσει η κρέμα.
  • Μπορείς να κάνεις αυτή τη διαδικασία σε ποτήρια η σε ατομικά μπολάκια.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 εύκολες συνταγές για σπιτικά pancakes

 

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ