Το πιο σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού που θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπουκίτσες brownies με ρευστή σοκολάτα

 

Υλικά: 

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο
  • 150 ml χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

  • 500ml χυμό πορτοκάλι
  • 400ml νερό
  • 3 φέτες λεμονιού
  • 3 φέτες πορτοκαλιού
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση: 

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα αυγά και χτυπάς με το μίξερ. Ρίχνεις τη ζάχαρη και συνεχίζεις να χτυπάς.
  • Ρίχνεις λίγο λίγο το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και εναλλάξ τον χυμό πορτοκάλι ενώ συνεχίζεις να χτυπάς.
  • Τέλος, ρίχνεις το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύεις καλά με μια μαρίζ.
  • Παίρνεις ένα ταψί 28-29 εκ. βουτυρωμένο και ρίχνεις το μείγμα του κέικ.
  • Το βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στον αέρα ή στις αντιστάσεις για 50 λεπτά – 1 ώρα.

Για το σιρόπι:

  • Ρίχνεις τον χυμό, το νερό, το ξύλο κανέλας, τη ζάχαρη και τις φέτες σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
  • Το αφήνεις να βράσει για 5 λεπτά.
  • Με μια οδοντογλυφίδα κάνεις τρύπες στο κέικ και περιχύνεις με το σιρόπι.
  • Το αφήνεις να κρυώσει και στη συνέχεια κόβεις και σερβίρεις.
     

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

 

Πηγή 

 

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/nsTu5pzb84M

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ