Πώς να φτιάξεις το απόλυτο σπιτικό άλειμμα μήλου
Ποιος χρειάζεται πλέον το βούτυρο;
Υλικά
- 1.5 κιλό γλυκά μήλα (κόκκινα ή golden) καθαρισμένα
- 1/2 κιλό ξινά μήλα (καθαρισμένα)
- 1 κούπα ξύδι μήλου
- 1/4 κ.γ. κανέλα (σε σκόνη)
- 1/4 κ.γ. τζίντζερ (σε σκόνη)
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο (σε σκόνη)
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Εκτέλεση
- Κόβεις τα μήλα σε κύβους και τα τοποθείς μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
- Τα αφήνεις να βράσουν για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύεις ανά διαστήματα για να σιγουρευτείς ότι υπάρχουν αρκετά υγρά ώστε να μην κολλήσει.
- Κλείνεις τη φωτιά και αφήνεις την κατσαρόλα στην άκρη για 10 λεπτά ώστε να κατέβει λίγο η θερμοκρασία.
- Με τη βοήθεια ενός μίξερ χειρός πολτοποιείς το μείγμα και στη συνέχεια ψήνεις για περίπου μιάμιση ώρα στον φούρνο. Μόλις συμπυκνωθεί αρκετά, το αφήνεις να κρυώσει.
- Το τοποθετείς σε ένα βαζάκι και το διατηρείς στο ψυγείο.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση"