Thumbnail

Πώς να φτιάξεις το απόλυτο σπιτικό άλειμμα μήλου Πώς να φτιάξεις το απόλυτο σπιτικό άλειμμα μήλου

Ποιος χρειάζεται πλέον το βούτυρο;
Πίστεψέ μας, θα θες να το βάζεις σχεδόν παντού. Φτιάχνεται εύκολα και είναι πεντανόστιμο.

Υλικά 

  • 1.5 κιλό γλυκά μήλα (κόκκινα ή golden) καθαρισμένα
  • 1/2 κιλό ξινά μήλα (καθαρισμένα)
  • 1 κούπα ξύδι μήλου
  • 1/4 κ.γ. κανέλα (σε σκόνη)
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ (σε σκόνη)
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο (σε σκόνη) 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Εκτέλεση 

  • Κόβεις τα μήλα σε κύβους και τα τοποθείς μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
  • Τα αφήνεις να βράσουν για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύεις ανά διαστήματα για να σιγουρευτείς ότι υπάρχουν αρκετά υγρά ώστε να μην κολλήσει.
  • Κλείνεις τη φωτιά και αφήνεις την κατσαρόλα στην άκρη για 10 λεπτά ώστε να κατέβει λίγο η θερμοκρασία.
  • Με τη βοήθεια ενός μίξερ χειρός πολτοποιείς το μείγμα και στη συνέχεια ψήνεις για περίπου μιάμιση ώρα στον φούρνο. Μόλις συμπυκνωθεί αρκετά, το αφήνεις να κρυώσει.
  • Το τοποθετείς σε ένα βαζάκι και το διατηρείς στο ψυγείο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση"

Πηγή 

 
 
Home