Πώς να φτιάξεις βοδινό κότσι με σάλτσα πιπεριών
Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine προτείνει ένα πιο ιδιαίτερο πιάτο
Υλικά
- 3 βοδινά κότσι
- 2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
- 2 κουταλάκια κόκκοι μαύρου πιπεριού
- 2 κουταλάκια κόκκοι ροζ πιπεριού
- 2 κουταλάκια κόκκοι πράσινου πιπεριού
- 1 κουταλάκι κόκκος κόλιανδρου
- 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- ½ φλιτζάνι κονιάκ
- 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
- ¾ φλιτζάνι φρέσκια κρέμα
- λίγο αλάτι
ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες
Eκτέλεση
- Σ’ ένα γουδί σπάζεις ελαφρώς τα 3 είδη του πιπεριού και τον κόλιανδρο.
- Μετά, παίρνεις τα βοδινά κότσι και τα τρίβεις μέσα στο μείγμα των πιπεριών και από τις δυο πλευρές.
- Στη συνέχεια σ’ ένα μεγάλο τηγάνι λιώνεις τον βούτυρο .
- Μόλις πάρει θερμοκρασία, προσθέτεις τα βοδινά και ψήνεις για 3 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρώμα.
- Προσθέτεις το υπόλοιπο μείγμα πιπεριών που περίσσεψε, καθώς και τη μουστάρδα.
- Ανακατεύεις καλά, έτσι ώστε η μουστάρδα να πάει παντού.
- Μετά αφαιρείς τα βοδινά κότσι από το τηγάνι και προσθέτεις το κονιάκ και το κρασί.
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
- Μόλις μειωθεί στο μισό, προσθέτεις τον ζωμό και τα φιλέτα.
- Μαγειρεύεις για 5 λεπτά και μετά προσθέτεις την κρέμα.
- Μόλις δέσει η σάλτσα, τα αποσύρεις από τη φωτιά και τα σερβίρεις.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ