Πώς να φτιάξεις βοδινό κότσι με σάλτσα πιπεριών

Υλικά

  • 3 βοδινά κότσι
  • 2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
  • 2 κουταλάκια κόκκοι μαύρου πιπεριού
  • 2 κουταλάκια κόκκοι ροζ πιπεριού
  • 2 κουταλάκια κόκκοι πράσινου πιπεριού
  • 1 κουταλάκι κόκκος κόλιανδρου
  • 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • ¾ φλιτζάνι φρέσκια κρέμα
  • λίγο αλάτι

 ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες

 
 Eκτέλεση
 

  • Σ’ ένα γουδί σπάζεις ελαφρώς τα 3 είδη του πιπεριού και τον κόλιανδρο.
  • Μετά, παίρνεις τα βοδινά κότσι και τα τρίβεις μέσα στο μείγμα των πιπεριών και από τις δυο πλευρές.
  • Στη συνέχεια σ’ ένα μεγάλο τηγάνι λιώνεις τον βούτυρο .
  • Μόλις πάρει θερμοκρασία, προσθέτεις τα βοδινά και ψήνεις για 3 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρώμα.
  • Προσθέτεις το υπόλοιπο μείγμα πιπεριών που περίσσεψε, καθώς και τη μουστάρδα.
  • Ανακατεύεις καλά, έτσι ώστε η μουστάρδα να πάει παντού.
  • Μετά αφαιρείς τα βοδινά κότσι από το τηγάνι και προσθέτεις το κονιάκ και το κρασί.
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να εξατμιστεί το οινόπνευμα.  
  • Μόλις μειωθεί στο μισό, προσθέτεις τον ζωμό και τα φιλέτα.
  • Μαγειρεύεις για 5 λεπτά και μετά προσθέτεις την κρέμα.
  • Μόλις δέσει η σάλτσα, τα αποσύρεις από τη φωτιά και τα σερβίρεις.

 Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ