Πώς να φτιάξεις φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας και μυρωδικών
Μια συνταγή όλο άρωμα από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine
Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές μέλι
- 1 κουταλιά μουστάρδα ντιζόν
- 1 κουταλιά κίτρινη απαλή μουστάρδα
- ½ κουταλιά λευκό ξύδι
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 1 κουταλάκι κουρκουμά
- 4 κλωναράκια δεντρολίβανο
- ½ φλιτζάνι νερό
- αλάτι & πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες
Eκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σοτάρεις τα φιλέτα κοτόπουλο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές .
- Όταν θα είναι έτοιμα, τα τοποθετείς σε ένα πυρέξ .
- Σε ένα μπλέντερ ρίχνεις τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα χτυπάς για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Όταν θα είναι έτοιμη η σάλτσα, τη ρίχνεις μέσα στο πυρέξ με τα φιλέτα και καλύπτεις με αλουμινόχαρτο
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35 λεπτά.
- Μετά αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και ψήνεις για άλλα 15 λεπτά στις αντιστάσεις.
- Τέλος, σερβίρεις το φαγητό μαζί με πατάτα πουρέ.
Περισσότερες συνταγές από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου