Thumbnail

Πώς να φτιάξεις ισπανική παέγια θαλασσινών Πώς να φτιάξεις ισπανική παέγια θαλασσινών

Μη τη φοβηθείς. Αρκείς να ακολουθήσεις βήμα-βήμα τη συνταγή του chef de cuisine Γιώργου Ερωτοκρίτου
Αφού δεν μπορούμε να πάμε στην Ισπανία, ας φέρουμε την Ισπανία στο σπίτι μας.

Υλικά

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένη)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 6 γαρίδες μέτριες (καθαρισμένες)
  • 300 γρ φρέσκα μύδια
  • 400 γρ αχιβάδες (πολύ καλά πλυμένες)
  • 1 κουταλάκι κρόκο Κοζάνης
  • 1 φλιτζάνι μπιζέλι
  • 4 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 7 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • ½ δέσμη μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • αλάτι & πιπέρι

 

Δες επίσης: Chef de cuisine. Ο σεφ Γιώργος Ερωτοκρίτου δηλώνει πως η σχέση του με τη μαγειρική, διακατέχεται από έρωτα και πάθος 

 Eκτέλεση

 

  • Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα ρηχό και φαρδύ τηγάνι. Προσθέτεις τις γαρίδες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρεις ελαφρώς.
  • Προσθέτεις το φύλλο δάφνης, το ρύζι, το θυμάρι, τον κρόκο Κοζάνης. Σοτάρεις για 2 λεπτά, χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις το ζωμό λαχανικών σταδιακά, ανακατεύοντας παράλληλα.
  • Όταν το ρύζι γίνει al dente, προσθέτεις τα μύδια, τις αχιβάδες και το μπιζέλι. Αλατοπιπερώνεις και ψήνεις για ακόμη 5-6 λεπτά, κλείνοντας το τηγάνι με ένα καπάκι.
  • Τέλος, προσθέτεις το μαϊντανό και το θυμάρι. Σερβίρεις όσο είναι ζεστή.

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

 

Home