Πώς να φτιάξεις ισπανική παέγια θαλασσινών
Μη τη φοβηθείς. Αρκείς να ακολουθήσεις βήμα-βήμα τη συνταγή του chef de cuisine Γιώργου Ερωτοκρίτου
Υλικά
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένη)
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 6 γαρίδες μέτριες (καθαρισμένες)
- 300 γρ φρέσκα μύδια
- 400 γρ αχιβάδες (πολύ καλά πλυμένες)
- 1 κουταλάκι κρόκο Κοζάνης
- 1 φλιτζάνι μπιζέλι
- 4 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
- 7 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- ½ δέσμη μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1 φύλλο δάφνη
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- αλάτι & πιπέρι
Eκτέλεση
- Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα ρηχό και φαρδύ τηγάνι. Προσθέτεις τις γαρίδες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρεις ελαφρώς.
- Προσθέτεις το φύλλο δάφνης, το ρύζι, το θυμάρι, τον κρόκο Κοζάνης. Σοτάρεις για 2 λεπτά, χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις το ζωμό λαχανικών σταδιακά, ανακατεύοντας παράλληλα.
- Όταν το ρύζι γίνει al dente, προσθέτεις τα μύδια, τις αχιβάδες και το μπιζέλι. Αλατοπιπερώνεις και ψήνεις για ακόμη 5-6 λεπτά, κλείνοντας το τηγάνι με ένα καπάκι.
- Τέλος, προσθέτεις το μαϊντανό και το θυμάρι. Σερβίρεις όσο είναι ζεστή.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ