Υλικά (για 4 άτομα)
- 300 γρ κολοκύθα (σε κύβους)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κούπα γάλα
- 2 κρόκους αυγών
- 1 κιλό ζυμαρικά
- 400γρ μπέικον (ψιλοκομμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- ⅓ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- φρεσκοκομμένο πιπέρι
- σχοινόπρασο
- παρμεζάνα για να πασπαλίσεις στο τέλος
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δίνει τη τέλεια συνταγή για μπιφτέκια με λίγες θερμίδες
Εκτέλεση
- Προθέρμανεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα ρηχό ταψί στρώνεις αντικολλητικό χαρτί και βάζεις τους κύβους κολοκύθας.
- Περιχύνεις με το λάδι και βάζεις στον φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνεις να κρυώσει.
- Στη συνέχεια, σε ένα μπολ λιώνεις τη ψημένη κολοκύθα με ένα εργαλείο ή με ένα πιρούνι, μέχρι να μαλακώσει και να γίνεις σαν πουρές. Πρόσθετεις το γάλα και τους κρόκους. Ανακατεύεις.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζεις τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στραγγίζεις, κρατώντας μία κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Ζεσταίνεις ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεις το μπέικον για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις για 1 λεπτό.
- Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και προσθέτεις στο τηγάνι τα ζυμαρικά. Ανακατεύεις.
- Προσθέτεις το μείγμα της κολοκύθας και ανακατεύεις. Βγάζεις το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνεις την παρμεζάνα. Ανακατεύεις λίγο ακόμα και σερβίρεις.
- Στο τέλος, μοιράζεις τα ζυμαρικά σε τέσσερα πιάτα και γαρνίρεις με μαύρο πιπέρι, σχοινόπρασο και έξτρα παρμεζάνα.
Φωτογραφία: LIZ ANDREW/STYLING: ERIN MCDOWELL
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aυτά είναι τα πιο χρήσιμα gadgets στην κουζίνα (Βίντεο)