Thumbnail

Πώς να φτιάξεις καρμπονάρα με κολοκύθα Πώς να φτιάξεις καρμπονάρα με κολοκύθα

Μόλις βρήκες τι θα φας απόψε
Tα ζυμαρικά είναι σαν ένας καμβάς. Με τα κατάλληλα υλικά, μπορείς να "ζωγραφίσεις" στην κουζίνα!

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 300 γρ κολοκύθα (σε κύβους) 
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 κιλό ζυμαρικά
  • 400γρ μπέικον (ψιλοκομμένο) 
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • ⅓ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • σχοινόπρασο
  • παρμεζάνα για να πασπαλίσεις στο τέλος

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δίνει τη τέλεια συνταγή για μπιφτέκια με λίγες θερμίδες 

 

 

Εκτέλεση

  • Προθέρμανεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα ρηχό ταψί στρώνεις αντικολλητικό χαρτί και βάζεις τους κύβους κολοκύθας.
  • Περιχύνεις με το λάδι και βάζεις στον φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνεις να κρυώσει.
  • Στη συνέχεια, σε ένα μπολ λιώνεις τη ψημένη κολοκύθα με ένα εργαλείο ή με ένα πιρούνι, μέχρι να μαλακώσει και να γίνεις σαν πουρές. Πρόσθετεις το γάλα και τους κρόκους. Ανακατεύεις.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζεις τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στραγγίζεις, κρατώντας μία κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Ζεσταίνεις ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεις το μπέικον για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις για 1 λεπτό.
  • Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και προσθέτεις στο τηγάνι τα ζυμαρικά. Ανακατεύεις.
  •  Προσθέτεις το μείγμα της κολοκύθας και ανακατεύεις. Βγάζεις το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνεις την παρμεζάνα. Ανακατεύεις λίγο ακόμα και σερβίρεις.
  • Στο τέλος, μοιράζεις τα ζυμαρικά σε τέσσερα πιάτα και γαρνίρεις με μαύρο πιπέρι, σχοινόπρασο και έξτρα παρμεζάνα.

Φωτογραφία: LIZ ANDREW/STYLING: ERIN MCDOWELL

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aυτά είναι τα πιο χρήσιμα gadgets στην κουζίνα (Βίντεο) 

Πηγή 

 

Home