Πώς να φτιάξεις καρμπονάρα με κολοκύθα

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 300 γρ κολοκύθα (σε κύβους) 
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 κιλό ζυμαρικά
  • 400γρ μπέικον (ψιλοκομμένο) 
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • ⅓ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • σχοινόπρασο
  • παρμεζάνα για να πασπαλίσεις στο τέλος

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δίνει τη τέλεια συνταγή για μπιφτέκια με λίγες θερμίδες 

 

 

Εκτέλεση

  • Προθέρμανεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα ρηχό ταψί στρώνεις αντικολλητικό χαρτί και βάζεις τους κύβους κολοκύθας.
  • Περιχύνεις με το λάδι και βάζεις στον φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνεις να κρυώσει.
  • Στη συνέχεια, σε ένα μπολ λιώνεις τη ψημένη κολοκύθα με ένα εργαλείο ή με ένα πιρούνι, μέχρι να μαλακώσει και να γίνεις σαν πουρές. Πρόσθετεις το γάλα και τους κρόκους. Ανακατεύεις.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζεις τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στραγγίζεις, κρατώντας μία κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Ζεσταίνεις ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεις το μπέικον για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις για 1 λεπτό.
  • Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και προσθέτεις στο τηγάνι τα ζυμαρικά. Ανακατεύεις.
  •  Προσθέτεις το μείγμα της κολοκύθας και ανακατεύεις. Βγάζεις το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνεις την παρμεζάνα. Ανακατεύεις λίγο ακόμα και σερβίρεις.
  • Στο τέλος, μοιράζεις τα ζυμαρικά σε τέσσερα πιάτα και γαρνίρεις με μαύρο πιπέρι, σχοινόπρασο και έξτρα παρμεζάνα.

Φωτογραφία: LIZ ANDREW/STYLING: ERIN MCDOWELL

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aυτά είναι τα πιο χρήσιμα gadgets στην κουζίνα (Βίντεο) 

Πηγή 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ