Thumbnail

Πώς να φτιάξεις καυτερά μύδια Πώς να φτιάξεις καυτερά μύδια

Ο Chef de Cuisine Γιώργος Ερωτοκρίτου μάς δείχνει τον τρόπο
Μην τα κρίνεις από την εμφάνισή τους, αλλά δώσε τους μια ευκαιρία και τη δέουσα προσοχή και θα δεις που θα σε ανταμείψουν στο τέλος. Παρά την ιταλική παράδοση που θέλει να καταναλώνονται τους μήνες χωρίς r, που σε εμάς αντιστοιχούν στους Ιανουάριο, Μάϊο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, μπορείς να τα απολαμβάνεις ολόχρονα. Φτάνει να είναι σωστά μαγειρεμένα. Την κατάλληλη συνταγή, πάντως, μόλις τη βρήκες.

Υλικά

  • 1 κιλό μαύρα μύδια
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο )
  • 1 σκελίδα σκόρδο ( ψιλοκοµµένη )
  • ½ κλωνάρι σέλινο (κοµµένο σε κομµάτια)
  • ½ κουταλάκι κόκκους από κόκκινες καυτερές πιπεριές τσίλι
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κλωναράκια θυµάρι
  • 1 φλιτζάνι φρέσκια κρέµα
  • 2 κουταλιές μαϊντανό (ψιλοκοµµένο)
  • αλάτι

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει ταλιατέλες με γαριδες και μύδια

Eκτέλεση

 

  • Παίρνεις τα µύδια και τα ξεπλένεις με κρύο νερό. Έπειτα, τα αφήνεις να στραγγίξουν.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνεις τον βούτυρο και σοτάρεις σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο για 4-5 λεπτά,  ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Μετά προσθέτεις τα μύδια και το τσίλί. Ανακατεύεις προσεκτικά για να μην σπάσεις το κέλυφος από τα μύδια .
  • Προσθέτεις το κρασί , το θυµάρι και τα αφήνεις να πάρουν μια βράση, μέχρι να ανοίξουν τα µύδια.
  • Τέλος, προσθέτεις την κρέµα γάλακτος και το αλάτι. Τα αφήνεις στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα .
  • Σερβίρεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

 

Home