Πώς να φτιάξεις καυτερά μύδια
Ο Chef de Cuisine Γιώργος Ερωτοκρίτου μάς δείχνει τον τρόπο
Υλικά
- 1 κιλό μαύρα μύδια
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο )
- 1 σκελίδα σκόρδο ( ψιλοκοµµένη )
- ½ κλωνάρι σέλινο (κοµµένο σε κομµάτια)
- ½ κουταλάκι κόκκους από κόκκινες καυτερές πιπεριές τσίλι
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κλωναράκια θυµάρι
- 1 φλιτζάνι φρέσκια κρέµα
- 2 κουταλιές μαϊντανό (ψιλοκοµµένο)
- αλάτι
ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει ταλιατέλες με γαριδες και μύδια
Eκτέλεση
- Παίρνεις τα µύδια και τα ξεπλένεις με κρύο νερό. Έπειτα, τα αφήνεις να στραγγίξουν.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνεις τον βούτυρο και σοτάρεις σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν.
- Μετά προσθέτεις τα μύδια και το τσίλί. Ανακατεύεις προσεκτικά για να μην σπάσεις το κέλυφος από τα μύδια .
- Προσθέτεις το κρασί , το θυµάρι και τα αφήνεις να πάρουν μια βράση, μέχρι να ανοίξουν τα µύδια.
- Τέλος, προσθέτεις την κρέµα γάλακτος και το αλάτι. Τα αφήνεις στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα .
- Σερβίρεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ