Πώς να φτιάξεις μελομακάρονα
Λίγες μέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα, οπότε έφτασε η ώρα να μπεις στην κουζίνα
Υλικά
- 8 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- ¾ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- ¼ φλιτζάνι κονιάκ
- 2 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ. γλυκού κανέλα
- 2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλυκού σόδα
Για το σιρόπι
- 2 φλιτζάνια μέλι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
- 2 φλιτζάνια νερό
Πώς να φτιάξεις κουραμπιέδες με φουντούκια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζεις το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στον χυμό πορτοκαλιού βάζεις τη σόδα και ανακατεύεις.
- Στη συνέχεια, προσθέτεις τον χυμό στο μπολ και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Κοσκινίζεις το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Μετά, τα προσθέτεις στο μείγμα μίγμα και ζυμώνεις καλά.
- Ύστερα πλάθεις τα μελομακάρονα, τα βάζεις σε ένα ταψί και τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
- Για το σιρόπι παίρνεις μια κατσαρόλα και βάζεις όλα τα υλικά. Τα βράζεις για 5 λεπτά. Τ
- έλος σιροπιάζεις τα μελομακάρονα. Ιδανικά, προτίμησε το ένα από τα δυο να είναι ζεστό και το άλλο κρύο. Δηλαδή, αν είναι κρύα τα μελομακάρονα να είναι ζεστό το σιρόπι, ή το αντίστοφο.
Πώς να φτιάξεις μπισκότα με τζίντζερ και κανέλα, χωρίς ζάχαρη