Thumbnail

Πώς να φτιάξεις μελομακάρονα Πώς να φτιάξεις μελομακάρονα

Λίγες μέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα, οπότε έφτασε η ώρα να μπεις στην κουζίνα
Όλες οι νοικοκυρές θα σου πουν πως η δικιά τους συνταγή είναι η καλύτερη για μελομακάρονα. Εμείς, δεν θα πούμε τίποτα. Εσύ αποφασίζεις αν θα επιλέξεις την πιο κάτω συνταγή που βρήκαμε.

Υλικά

  • 8 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ¾ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • ¼ φλιτζάνι κονιάκ
  • 2 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • 2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλυκού σόδα

Για το σιρόπι 

  • 2 φλιτζάνια μέλι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
  • 2 φλιτζάνια νερό

Πώς να φτιάξεις κουραμπιέδες με φουντούκια

kourampiedes

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζεις το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στον χυμό πορτοκαλιού βάζεις τη σόδα και ανακατεύεις.
  • Στη συνέχεια, προσθέτεις τον χυμό στο μπολ και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Κοσκινίζεις το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Μετά, τα προσθέτεις στο μείγμα μίγμα και ζυμώνεις καλά.
  • Ύστερα πλάθεις τα μελομακάρονα, τα βάζεις σε ένα ταψί και τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
  • Για το σιρόπι παίρνεις μια κατσαρόλα και βάζεις όλα τα υλικά. Τα βράζεις για 5 λεπτά. Τ
  • έλος σιροπιάζεις τα μελομακάρονα. Ιδανικά, προτίμησε το ένα από τα δυο να είναι ζεστό και το άλλο κρύο. Δηλαδή, αν είναι κρύα τα μελομακάρονα να είναι ζεστό το σιρόπι, ή το αντίστοφο. 

Πώς να φτιάξεις μπισκότα με τζίντζερ και κανέλα, χωρίς ζάχαρη

christmasbiscuits

Πηγή φωτογραφίας 

Πηγή συνταγής 

 

Home