Πώς να φτιάξεις μους σοκολάτας χωρίς αυγά
Ένα γλυκό για το καλό του μήνα, επιβάλλεται
Υλικά
- 200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
- 230 ml κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστό french toast
Εκτέλεση
- Κόβεις σε μικρά κομμάτια τη μαύρη σοκολάτα με ένα μαχαίρι.
- Στη συνέχεια, τα προσθέτεις σε μια μια κατσαρόλα μαζί με 30 ml κρέμα γάλακτος και μαγειρεύεις μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνεις το μείγμα να κρυώσει
- Σε ένα μίξερ χτυπάς την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να έχεις μια κρέμα. Αφήνεις την κρέμα στην άκρη.
- Ρίχνεις τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη χτυπάς με ένα σύρμα. Στη συνέχεια, προσθέτεις την κρέμα σιγά-σιγά.
- Σκεπάζεις το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Ακολούθως, μεταφέρεις τη μους σε ποτήρια και διακοσμείς με φρούτα της αρεσκείας σου.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου