Πώς να φτιάξεις ομελέτα στον φούρνο
Για τις μέρες που θες κάτι νόστιμο, στα γρήγορα
Υλικά
- 2 πατάτες καθαρισμένες ( χοντροτριμμένες)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 7 αυγά
- 3 φέτες μπέικον (λωρίδες)
- ½ φλιτζάνι τυρί κασέρι
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένη)
- 2 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
- αλάτι & πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες
Eκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζεις το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζεις το μπέικον μέχρι να καραμελώσει.
- Ακολούθως, προσθέτεις τις πατάτες, την πιπεριά και σοτάρεις για ακόμη 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα. Όταν ετοιμαστούν, τα αφαιρείς από το τηγάνι και τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν σ’ ένα πιάτο.
- Σε ένα μπολ, χτυπάς τα αυγά με ένα σύρμα και προσθέτεις το τυρί, το φρέσκο κρεμμυδάκι και αλατοπιπερώνεις.
- Μόλις κρυώσουν τα υπόλοιπα υλικά, τα ρίχνεις στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύεις.
- Τέλος, μεταφέρεις το μείγμα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί και ψήνεις στον φούρνο για 20-25 λεπτά.
Περισσότερες συνταγές από τον σεφ Γιώργο Ερωτοκρίτου ΕΔΩ