Thumbnail

Πώς να φτιάξεις πέστο βασιλικού Πώς να φτιάξεις πέστο βασιλικού

Σήμερα που έχεις χρόνο, φτιάξε αυτή την υπέροχη σάλτσα και σίγουρα θα βρεις πολλούς τρόπους να την αξιοποιήσεις
Θα ενισχύσει γευστικά τα ζυμαρικά σου, ακόμη και τα κρεατικά σου, ενώ είναι το τέλειο άλειμμα πάνω σε ζυμωτό ψωμί. Αυτή τη συνταγή του Γιώργου Ερωτοκρίτου, θα τη φτιάξεις γρήγορα και προπάντων, εύκολα.

Υλικά

  • 50 γρ. βασιλικός (μόνο τα φύλλα )
  • 175 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι (καβουρδισμένο)
  • 6 γρ. σκόρδο
  • 45 γρ. παρμεζάνα( τριμμένη)
  • αλάτι & πιπέρι

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου Chef de Cuisine μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε ένα λαχταριστό τιραμισού

Eκτέλεση:

Τοποθετείς όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάς μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Βάζεις σε βαζάκια και διατηρείς τη σάλτσα στο ψυγείο.

Tip: Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξεις πέστο με άλλα βότανα – λαχανικά, όπως με μαϊντανό και ρόκα.

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου στη σελίδα

Home