Πώς να φτιάξεις πέστο βασιλικού
Σήμερα που έχεις χρόνο, φτιάξε αυτή την υπέροχη σάλτσα και σίγουρα θα βρεις πολλούς τρόπους να την αξιοποιήσεις
Υλικά
- 50 γρ. βασιλικός (μόνο τα φύλλα )
- 175 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κουκουνάρι (καβουρδισμένο)
- 6 γρ. σκόρδο
- 45 γρ. παρμεζάνα( τριμμένη)
- αλάτι & πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου Chef de Cuisine μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε ένα λαχταριστό τιραμισού
Eκτέλεση:
Τοποθετείς όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάς μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Βάζεις σε βαζάκια και διατηρείς τη σάλτσα στο ψυγείο.
Tip: Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξεις πέστο με άλλα βότανα – λαχανικά, όπως με μαϊντανό και ρόκα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου στη σελίδα