Πώς να φτιάξεις πέστο βασιλικού

Υλικά

  • 50 γρ. βασιλικός (μόνο τα φύλλα )
  • 175 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι (καβουρδισμένο)
  • 6 γρ. σκόρδο
  • 45 γρ. παρμεζάνα( τριμμένη)
  • αλάτι & πιπέρι

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου Chef de Cuisine μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε ένα λαχταριστό τιραμισού

Eκτέλεση:

Τοποθετείς όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάς μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Βάζεις σε βαζάκια και διατηρείς τη σάλτσα στο ψυγείο.

Tip: Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξεις πέστο με άλλα βότανα – λαχανικά, όπως με μαϊντανό και ρόκα.

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου στη σελίδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ