Thumbnail

Πώς να φτιάξεις σοκολατένιο κέικ Πώς να φτιάξεις σοκολατένιο κέικ

Ευκαιρία να ανταμείψεις και τα παιδιά με ένα γενναιόδωρο κομμάτι
Μια λαχταριστή συνταγή από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine, που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Υλικά

  • 200γρ. βούτυρο ανάλατο (θερμοκρασία δωματίου )                                                                  
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 3/4 του φλιτζανιού κακάο
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ( που φουσκώνει μόνο του )
  • 1 πρέζα μαγειρική σόδα
  • 3 σταγόνες υγρή βανίλια
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

ΔΙΑΒΑΣΕ: Γιώργος Ερωτοκρίτου: Όταν η μαγειρική γίνεται πάθος, πηγή δημιουργικότητας και αστείρευτης φαντασίας

Eκτέλεση

 

  • Ανακατεύεις όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και το αφήνεις στην άκρη.
  • Μέσα σε ένα μίξερ, προσθέτεις το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάς καλά μέχρι να “στρατέψουν”.
  • Στη συνέχεια, προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά και λίγο από το μείγμα του αλευριού κάθε φορά που προσθέτεις ένα αυγό.
  • Μετά, προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο -λίγο το γάλα, καθώς και το υπόλοιπο μείγμα αλευριού –κακάο.
  • Συνεχίζεις να χτυπάς στο μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Μετά αδειάζεις το μείγμα σε μακρόστενη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνεις στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 50 λεπτά .
  • Τέλος, αφήνεις το κέικ να κρυώσει και σερβίρεις με ζάχαρη άχνη ή σοκολατένιο γλάσο της επιλογής σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες

Περισσότερες συνταγές από τον σεφ Γιώργο Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

 

 

Home