Πώς να φτιάξεις σοκολατένιο κέικ
Ευκαιρία να ανταμείψεις και τα παιδιά με ένα γενναιόδωρο κομμάτι
Υλικά
- 200γρ. βούτυρο ανάλατο (θερμοκρασία δωματίου )
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 6 αυγά
- 3/4 του φλιτζανιού κακάο
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 2 φλιτζάνια αλεύρι ( που φουσκώνει μόνο του )
- 1 πρέζα μαγειρική σόδα
- 3 σταγόνες υγρή βανίλια
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Eκτέλεση
- Ανακατεύεις όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και το αφήνεις στην άκρη.
- Μέσα σε ένα μίξερ, προσθέτεις το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάς καλά μέχρι να “στρατέψουν”.
- Στη συνέχεια, προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά και λίγο από το μείγμα του αλευριού κάθε φορά που προσθέτεις ένα αυγό.
- Μετά, προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο -λίγο το γάλα, καθώς και το υπόλοιπο μείγμα αλευριού –κακάο.
- Συνεχίζεις να χτυπάς στο μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Μετά αδειάζεις το μείγμα σε μακρόστενη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνεις στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 50 λεπτά .
- Τέλος, αφήνεις το κέικ να κρυώσει και σερβίρεις με ζάχαρη άχνη ή σοκολατένιο γλάσο της επιλογής σου.
ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες
Περισσότερες συνταγές από τον σεφ Γιώργο Ερωτοκρίτου ΕΔΩ