Thumbnail

Πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια κολοκυθόσουπα Πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια κολοκυθόσουπα

Έφτασε η ώρα να μυρίσει το σπίτι σου φθινόπωρο
Αυτή τη συνταγή μού την έδωσε πριν από χρόνια η Νίνα Θεοχαρίδου, επί εποχής Χρυσών Συνταγών, όταν ακόμη δεν ήξερα να βράσω ούτε ένα αυγό, στην κυριολεξία. Έκτοτε, την έχω φτιάξει άπειρες φορές και στα παιδιά μου αρέσει τόσο πολύ που μόλις δουν κολοκύθα στο σούπερ μάρκετ, το πρώτο πράγμα που μου λένε είναι: "Μαμά, πότε θα φτιάξεις κολοκυθόσουπα";

Υλικά 

  • 750 γρ. ξεφλουδισμένη κολοκύθα (κομμένη σε κύβους) 
  • 2 καρότα (ξεφλουδισμένα, κομμένα σε φέτες) 
  • 1 μικρό πράσο (το λευκό μέρος μόνο, κομμένο σε ροδέλες) 
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 2 μέτριες πατάτες (ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους) 
  • 2 λίτρα ζωμό κότας (ή νερό)
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό 
  • 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
  • 2-3 κουταλιές μπράντι
  • αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου  

Εκτέλεση 

  • Λιώνεις το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρεις μέσα την κολοκύθα, τα καρότα και το πράσο μέχρι να μαραθούν, χωρίς να τα αφήσεις να πάρουν χρώμα.
  • Ακολούθως, περιχύνεις στην κατσαρόλα τον ζωμό κότας. Προσθέτεις το μαϊντανό και το σέλινο, και αφήνεις το μείγμα να κοχλάσει.
  • Ρίχνεις τις πατάτες, μισό-σκεπάζεις την κατσαρόλα και χαμηλώνεις τη φωτιά. Αφήνεις για περίπου μισή ώρα να βράσουν οι πατάτες και ανακατεύεις ανά διαστήματα. 
  • Στη συνέχεια, βάζεις την κρέμα γάλακτος, το μπράντι, αλάτι, πιπέρι και αφήνεις για μερικά λεπτά ακόμη. 
  • Μετά παίρνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσεχτικά, πολτοποιείς με ένα μπλέντερ, ώστε να γίνει βελουτέ. 
  • Αν χρειαστεί, προσθέτεις αλάτι-πιπέρι. Σημείωσε πως συνδυάζεται ιδανικά με κρουτούνια. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση" 

 

 

Home