Πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια κολοκυθόσουπα
Έφτασε η ώρα να μυρίσει το σπίτι σου φθινόπωρο
Υλικά
- 750 γρ. ξεφλουδισμένη κολοκύθα (κομμένη σε κύβους)
- 2 καρότα (ξεφλουδισμένα, κομμένα σε φέτες)
- 1 μικρό πράσο (το λευκό μέρος μόνο, κομμένο σε ροδέλες)
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 2 μέτριες πατάτες (ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους)
- 2 λίτρα ζωμό κότας (ή νερό)
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
- 2-3 κουταλιές μπράντι
- αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Εκτέλεση
- Λιώνεις το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρεις μέσα την κολοκύθα, τα καρότα και το πράσο μέχρι να μαραθούν, χωρίς να τα αφήσεις να πάρουν χρώμα.
- Ακολούθως, περιχύνεις στην κατσαρόλα τον ζωμό κότας. Προσθέτεις το μαϊντανό και το σέλινο, και αφήνεις το μείγμα να κοχλάσει.
- Ρίχνεις τις πατάτες, μισό-σκεπάζεις την κατσαρόλα και χαμηλώνεις τη φωτιά. Αφήνεις για περίπου μισή ώρα να βράσουν οι πατάτες και ανακατεύεις ανά διαστήματα.
- Στη συνέχεια, βάζεις την κρέμα γάλακτος, το μπράντι, αλάτι, πιπέρι και αφήνεις για μερικά λεπτά ακόμη.
- Μετά παίρνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσεχτικά, πολτοποιείς με ένα μπλέντερ, ώστε να γίνει βελουτέ.
- Αν χρειαστεί, προσθέτεις αλάτι-πιπέρι. Σημείωσε πως συνδυάζεται ιδανικά με κρουτούνια.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση"