Πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια κολοκυθόσουπα

Υλικά 

  • 750 γρ. ξεφλουδισμένη κολοκύθα (κομμένη σε κύβους) 
  • 2 καρότα (ξεφλουδισμένα, κομμένα σε φέτες) 
  • 1 μικρό πράσο (το λευκό μέρος μόνο, κομμένο σε ροδέλες) 
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 2 μέτριες πατάτες (ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους) 
  • 2 λίτρα ζωμό κότας (ή νερό)
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό 
  • 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
  • 2-3 κουταλιές μπράντι
  • αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου  

Εκτέλεση 

  • Λιώνεις το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρεις μέσα την κολοκύθα, τα καρότα και το πράσο μέχρι να μαραθούν, χωρίς να τα αφήσεις να πάρουν χρώμα.
  • Ακολούθως, περιχύνεις στην κατσαρόλα τον ζωμό κότας. Προσθέτεις το μαϊντανό και το σέλινο, και αφήνεις το μείγμα να κοχλάσει.
  • Ρίχνεις τις πατάτες, μισό-σκεπάζεις την κατσαρόλα και χαμηλώνεις τη φωτιά. Αφήνεις για περίπου μισή ώρα να βράσουν οι πατάτες και ανακατεύεις ανά διαστήματα. 
  • Στη συνέχεια, βάζεις την κρέμα γάλακτος, το μπράντι, αλάτι, πιπέρι και αφήνεις για μερικά λεπτά ακόμη. 
  • Μετά παίρνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσεχτικά, πολτοποιείς με ένα μπλέντερ, ώστε να γίνει βελουτέ. 
  • Αν χρειαστεί, προσθέτεις αλάτι-πιπέρι. Σημείωσε πως συνδυάζεται ιδανικά με κρουτούνια. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση" 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ