Πώς να φτιάξεις τυρόψωμο με φέτα και πορτοκάλι

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Ποσότητα: 6 άτομα

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι, αυτοδιογκούμενο
  • 150 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. φέτα ή λευκό κατσικίσιο τυρί
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Για την επάλειψη

  • 1 αυγό
  • 20 ml ελαιόλαδο και επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις ψωμί με σοκολάτα και φουντούκια

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180ο C.
  2. Βάζεις το αλεύρι σε ένα ευρύχωρο μπωλ και προσθέτεις το αλάτι. Προσθέτεις το χυμό, το ελαιόλαδο, τα αυγά και πιπέρι.
  3. Ανακατεύεις και ζυμώνοεις τόσο ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σε μια ζύμη και προσθέτεις θρυμματισμένη τη μισή ποσότητα από τη φέτα.
  4. Αλείφεις ένα ταψί 40*35 με ελαιόλαδο και με τις παλάμες σου, απλώνεις τη ζύμη στο ταψί ομοιόμορφα. Προσθέτεις την υπόλοιπη φέτα και την πιέζεις να βυθιστεί στη γέμιση.
  5. Σε ένα μπωλ χτυπάςτο αυγό, το ελαιόλαδο, το νερ και απλώνεις το μείγμα σε όλη την επιφάνεια. Ψήνεις το τυρόψωμο στους 180ο C. για περίπου 45-50′, στις αντιστάσεις.

Διάβασε ακόμη: Ψωμί με πέστο

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Μπορείς να εμπλουτίσεις το τυρόψωμο με ελιές και λιαστή ντομάτα, ή να αρωματίσεις με ρίγανη
- Μπορείς επίσης να κάνεις το τυρόψωμο όσο λεπτό θέλεις

Διάβασε ακόμη: Ετοιμάσου να φτιάξεις ψωμί μπανάνας

Διάβασε ακόμη: Πώς να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί;

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ