Πώς να φτιάξεις τυρόψωμο με φέτα και πορτοκάλι
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Ποσότητα: 6 άτομα
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι, αυτοδιογκούμενο
- 150 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 400 γρ. φέτα ή λευκό κατσικίσιο τυρί
- 2 μεγάλα αυγά
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για την επάλειψη
- 1 αυγό
- 20 ml ελαιόλαδο και επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις ψωμί με σοκολάτα και φουντούκια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180ο C.
- Βάζεις το αλεύρι σε ένα ευρύχωρο μπωλ και προσθέτεις το αλάτι. Προσθέτεις το χυμό, το ελαιόλαδο, τα αυγά και πιπέρι.
- Ανακατεύεις και ζυμώνοεις τόσο ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σε μια ζύμη και προσθέτεις θρυμματισμένη τη μισή ποσότητα από τη φέτα.
- Αλείφεις ένα ταψί 40*35 με ελαιόλαδο και με τις παλάμες σου, απλώνεις τη ζύμη στο ταψί ομοιόμορφα. Προσθέτεις την υπόλοιπη φέτα και την πιέζεις να βυθιστεί στη γέμιση.
- Σε ένα μπωλ χτυπάςτο αυγό, το ελαιόλαδο, το νερ και απλώνεις το μείγμα σε όλη την επιφάνεια. Ψήνεις το τυρόψωμο στους 180ο C. για περίπου 45-50′, στις αντιστάσεις.
Διάβασε ακόμη: Ψωμί με πέστο
Σημειώσεις για τη συνταγή:
- Μπορείς να εμπλουτίσεις το τυρόψωμο με ελιές και λιαστή ντομάτα, ή να αρωματίσεις με ρίγανη
- Μπορείς επίσης να κάνεις το τυρόψωμο όσο λεπτό θέλεις
Διάβασε ακόμη: Ετοιμάσου να φτιάξεις ψωμί μπανάνας
Διάβασε ακόμη: Πώς να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί;