Thumbnail

Πώς να φτιάξεις υπέροχη κοτόπιτα Πώς να φτιάξεις υπέροχη κοτόπιτα

Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine μάς δίνει μια εξαιρετική συνταγή
Με αφράτη ζύμη και όλο το σπίτι να μυρίζει ακαταμάχητα!

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτας
  • 1 κιλό κοτόπουλο (κομμένο σε μικρούς κύβους )
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ( ψιλοκομμένα )
  • 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη )
  • ½ δέσμη φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • ½ δέσμη φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι (τριμμένο)
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 αυγό
  • αλάτι & πιπέρι

 ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες

Eκτέλεση

 

  • Παίρνεις το κοτόπουλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβεις σε πολύ μικρούς κύβους .
  • Σε μια κατσαρόλα βάζεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρέας σε δυνατή φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά . Προσθέτεις τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα αφήνεις να σοταριστούν καλά . Μετά, προσθέτεις το σκόρδο και ανακατεύεις καλά .
  • Στη συνέχεια προσθέτεις τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και ανακατεύεις για ακόμη 5 λεπτά .
  • Ρίχνεις το κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέτεις το νερό και χαμηλώνεις τη φωτιά. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήνεις να σιγοβράζει για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  • Μετά αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις το κύμινο . Αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις λίγο να κρυώσει. 
  • Προσθέτεις τα υπόλοιπα φρέσκα μυρωδικά και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύεις καλά.
  • Παίρνεις ένα ταψί, το βουτυρώνεις και το αλευρώνεις. Ανοίγεις και τοποθετείς τη σφολιάτα στο ταψί, έπειτα ρίχνεις τη γέμιση που ετοίμασες και καλύπτεις από πάνω με το υπόλοιπο φύλλο, κλείνοντας καλά όλη την επιφάνεια.
  • Αλείφεις την επιφάνεια της πίτας με το αυγό και ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα, στη μεσαία σχάρα.
  • Μετά από τα πρώτα 10 λεπτά ψησίματος, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και αφήνεις να ψηθεί γύρω στα 50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της σφολιάτας και να ξεκολλήσει από το ταψί.

 Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

Home