Thumbnail

Πώς θα φτιάξεις χριστουγεννιάτικο κέικ σοκολάτας με καρύδια Πώς θα φτιάξεις χριστουγεννιάτικο κέικ σοκολάτας με καρύδια

Βήμα πρώτο, θα διαβάσεις τη συνταγή του Chef de Cuisine Γιώργου Ερωτοκρίτου
H αντίστροφηση μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει αρχίσει και για να "μυρίσει" το σπίτι γιορτές, εσύ χρειάζεται να μπεις στην κουζίνα. Το αποτέλεσμα, θα σε ανταμείψει.

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι κακάο
  • ½ φλιτζάνι  σόδα
  • 1 κουταλάκι μπέκιν πάουτερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. νερό (ζεστό )
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (τριμμένη )
  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι καρύδια (θρυμματισμένα )
  • λίγα κερασάκια για το γαρνίρισμα

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες 

 

Eκτέλεση:

 

  • Σε ένα μπολ ρίχνεις τη σοκολάτα, τον στιγμιαίο καφέ και τα διαλύεις με το καυτό νερό, ανακατεύοντας . Μετά προσθέτεις το αλάτι, το λάδι, και το γιαούρτι. Ανακατεύεις καλά με ένα σύρμα. Όταν θα είναι έτοιμο, το αφήνεις στην άκρη.
  • Μετά σε ένα μίξερ, χτυπάς σε χαμηλή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτεις ένα- ένα τα αυγά.
  • Προσθέτεις το αλεύρι, το μπέκιν πάουτερ, το κακάο και τη σόδα. Συνεχίζεις να ανακατεύεις.
  • Στη συνέχεια παίρνεις το μείγμα σοκολάτας και το ρίχνεις στο μίξερ. Ανακατεύεις για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτεις τα καρύδια και ανακατεύεις με μια σπάτουλα .
  • Μεταφέρεις το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα για κέικ, αφού πρώτα τη βουτυρώσεις
  • Ψήνεις το κέικ για 50 λεπτά στους 160 βαθμούς στον αέρα.
  • Τέλος, όταν θα είναι έτοιμο, το βγάζεις από τη φόρμα και το σερβίρεις με ζάχαρη άχνη και κερασάκια στην επιφάνεια.

Περισσότερες συνταγές από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου 

 

Home