Πώς θα φτιάξεις χριστουγεννιάτικο κέικ σοκολάτας με καρύδια
Βήμα πρώτο, θα διαβάσεις τη συνταγή του Chef de Cuisine Γιώργου Ερωτοκρίτου
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλιτζάνι κακάο
- ½ φλιτζάνι σόδα
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουτερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ. νερό (ζεστό )
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ
- ½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (τριμμένη )
- 4 αυγά
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο
- 1 φλυτζάνι καρύδια (θρυμματισμένα )
- λίγα κερασάκια για το γαρνίρισμα
ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες
Eκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ρίχνεις τη σοκολάτα, τον στιγμιαίο καφέ και τα διαλύεις με το καυτό νερό, ανακατεύοντας . Μετά προσθέτεις το αλάτι, το λάδι, και το γιαούρτι. Ανακατεύεις καλά με ένα σύρμα. Όταν θα είναι έτοιμο, το αφήνεις στην άκρη.
- Μετά σε ένα μίξερ, χτυπάς σε χαμηλή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτεις ένα- ένα τα αυγά.
- Προσθέτεις το αλεύρι, το μπέκιν πάουτερ, το κακάο και τη σόδα. Συνεχίζεις να ανακατεύεις.
- Στη συνέχεια παίρνεις το μείγμα σοκολάτας και το ρίχνεις στο μίξερ. Ανακατεύεις για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτεις τα καρύδια και ανακατεύεις με μια σπάτουλα .
- Μεταφέρεις το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα για κέικ, αφού πρώτα τη βουτυρώσεις
- Ψήνεις το κέικ για 50 λεπτά στους 160 βαθμούς στον αέρα.
- Τέλος, όταν θα είναι έτοιμο, το βγάζεις από τη φόρμα και το σερβίρεις με ζάχαρη άχνη και κερασάκια στην επιφάνεια.
Περισσότερες συνταγές από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου