Thumbnail

Πώς θα φτιάξεις τα μακαρόν του τελικού του MasterChef 4 Πώς θα φτιάξεις τα μακαρόν του τελικού του MasterChef 4

Μετά, τον Σταύρο Βαρθαλίτη και τον συμπατριώτη μας Σταύρο Γεωργίου, ήρθε η σειρά σου να δοκιμάσεις αυτή την τέλεια συνταγή
Οι δύο φιναλίστ του MasterChef  4 που μας κράτησε συντροφιά τόσο καιρό, κλήθηκαν να αντιγράψουν τέσσερα ιδιαίτερα και απαιτητικά πιάτα, που έδωσε τελικά τη νίκη στον Βαρθαλίτη. Εσένα μπορεί χρηματικό έπαλθο να μην σε περιμένει, αλλά αν μη τι άλλο θα φτιάξεις τα περιβόητα γαλλικά γλυκά.

 

Υλικά 

 

  • 200 γρ. πούδρα αμυγδάλου με άχνη (100 γρ. πούδρα αμυγδάλου-100 γρ. άχνη)
  • 75 γρ. ασπράδι
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 γρ. κόκκινο χρώμα

ΔΙΑΒΑΣΕ: O δικός μας Κωνσταντίνος Ιάσωνος φτιάχνει σπιτική πίτσα (Βίντεο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι.
  • Αφού αφρατέψουν, ρίχνουμε σε τέσσερις δόσεις τη ζάχαρη.
  • Μόλις γυαλίσει το μείγμα, ρίχνουμε το χρώμα.
  • Βάζουμε τη μαρέγκα σε μία μπασίνα, προσθέτουμε σταδιακά την πούδρα, ανακατεύουμε σιγά-σιγά, αναδιπλώνοντας με μία μαρίζ.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη.
  • Σε ένα ταψάκι με σιλπάντ τοποθετούμε τη λαδόκολλα κομμένη σε στρογγυλά κομμάτια και τοποθετούμε πάνω τους τα μακαρόν σε λίγο μικρότερη διάσταση απ΄ότι η λαδόκολλα.
  • Χτυπάμε λίγο το ταψάκι για να απλώσει το μείγμα και σκάμε τυχόν φυσαλίδες με μια οδοντογλυφίδα.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 45΄ να κάνουν μία ελαφριά κρούστα, μέχρι να ακουμπάμε το δάκτυλό μας και να μην κολλάει.
  • Μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 145C και ψήνουμε για 11'.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Εύκολο μους σοκολάτα που θα απολαύσεις χωρίς τύψεις, με μόνο 3 υλικά

Home