Πώς θα φτιάξεις τα μακαρόν του τελικού του MasterChef 4
Μετά, τον Σταύρο Βαρθαλίτη και τον συμπατριώτη μας Σταύρο Γεωργίου, ήρθε η σειρά σου να δοκιμάσεις αυτή την τέλεια συνταγή
Υλικά
- 200 γρ. πούδρα αμυγδάλου με άχνη (100 γρ. πούδρα αμυγδάλου-100 γρ. άχνη)
- 75 γρ. ασπράδι
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 γρ. κόκκινο χρώμα
ΔΙΑΒΑΣΕ: O δικός μας Κωνσταντίνος Ιάσωνος φτιάχνει σπιτική πίτσα (Βίντεο)
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα.
- Προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι.
- Αφού αφρατέψουν, ρίχνουμε σε τέσσερις δόσεις τη ζάχαρη.
- Μόλις γυαλίσει το μείγμα, ρίχνουμε το χρώμα.
- Βάζουμε τη μαρέγκα σε μία μπασίνα, προσθέτουμε σταδιακά την πούδρα, ανακατεύουμε σιγά-σιγά, αναδιπλώνοντας με μία μαρίζ.
- Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη.
- Σε ένα ταψάκι με σιλπάντ τοποθετούμε τη λαδόκολλα κομμένη σε στρογγυλά κομμάτια και τοποθετούμε πάνω τους τα μακαρόν σε λίγο μικρότερη διάσταση απ΄ότι η λαδόκολλα.
- Χτυπάμε λίγο το ταψάκι για να απλώσει το μείγμα και σκάμε τυχόν φυσαλίδες με μια οδοντογλυφίδα.
- Αφήνουμε στην άκρη για 45΄ να κάνουν μία ελαφριά κρούστα, μέχρι να ακουμπάμε το δάκτυλό μας και να μην κολλάει.
- Μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 145C και ψήνουμε για 11'.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
ΔΙΑΒΑΣΕ: Εύκολο μους σοκολάτα που θα απολαύσεις χωρίς τύψεις, με μόνο 3 υλικά