Πώς θα φτιάξεις τα μακαρόν του τελικού του MasterChef 4

 

Υλικά 

 

  • 200 γρ. πούδρα αμυγδάλου με άχνη (100 γρ. πούδρα αμυγδάλου-100 γρ. άχνη)
  • 75 γρ. ασπράδι
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 γρ. κόκκινο χρώμα

ΔΙΑΒΑΣΕ: O δικός μας Κωνσταντίνος Ιάσωνος φτιάχνει σπιτική πίτσα (Βίντεο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι.
  • Αφού αφρατέψουν, ρίχνουμε σε τέσσερις δόσεις τη ζάχαρη.
  • Μόλις γυαλίσει το μείγμα, ρίχνουμε το χρώμα.
  • Βάζουμε τη μαρέγκα σε μία μπασίνα, προσθέτουμε σταδιακά την πούδρα, ανακατεύουμε σιγά-σιγά, αναδιπλώνοντας με μία μαρίζ.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη.
  • Σε ένα ταψάκι με σιλπάντ τοποθετούμε τη λαδόκολλα κομμένη σε στρογγυλά κομμάτια και τοποθετούμε πάνω τους τα μακαρόν σε λίγο μικρότερη διάσταση απ΄ότι η λαδόκολλα.
  • Χτυπάμε λίγο το ταψάκι για να απλώσει το μείγμα και σκάμε τυχόν φυσαλίδες με μια οδοντογλυφίδα.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 45΄ να κάνουν μία ελαφριά κρούστα, μέχρι να ακουμπάμε το δάκτυλό μας και να μην κολλάει.
  • Μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 145C και ψήνουμε για 11'.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Εύκολο μους σοκολάτα που θα απολαύσεις χωρίς τύψεις, με μόνο 3 υλικά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ