Ψητός σολομός με μπρόκολο και γλυκοπατάτες

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά

 

Υλικά:

  • 2 φιλέτα σολομού
  • 4 φλιτζ. μπρόκολο
  • 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.σ. Λεμόνι
  • 1/4 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δίνει την απόλυτη συνταγή για burger σολομού

 

Εκτέλεση:

  •  Σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο απλώνεις τις γλυκοπατάτες και το μπρόκολο. Αλατίζεις, πασπαλίζεις με κύμινο και ψήνεις για 15′. Αφαιρείς το μπρόκολο και συνεχίζεις να ψήνεις τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
  • Σε ένα μπολ τοποθετείς το σολομό και προσθέτεις το λεμόνι, το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις.
  • Τοποθετείς το σολομό σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνεις για 12-15′.
  • Συνοδεύεις με τις γλυκοπατάτες και το μπρόκολο και σερβίρεις.


 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεμιστά με κινόα

 

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ