Ψητός σολομός με μπρόκολο και γλυκοπατάτες
Νόστιμη, υγιεινή συνταγή που θα φτιάξεις σε λίγα λεπτά
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά
Υλικά:
- 2 φιλέτα σολομού
- 4 φλιτζ. μπρόκολο
- 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 2 κ.σ. Λεμόνι
- 1/4 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δίνει την απόλυτη συνταγή για burger σολομού
Εκτέλεση:
- Σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο απλώνεις τις γλυκοπατάτες και το μπρόκολο. Αλατίζεις, πασπαλίζεις με κύμινο και ψήνεις για 15′. Αφαιρείς το μπρόκολο και συνεχίζεις να ψήνεις τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
- Σε ένα μπολ τοποθετείς το σολομό και προσθέτεις το λεμόνι, το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις.
- Τοποθετείς το σολομό σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνεις για 12-15′.
- Συνοδεύεις με τις γλυκοπατάτες και το μπρόκολο και σερβίρεις.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεμιστά με κινόα