Σαλάτα με καλαμπόκι και ντοματίνια

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο και λαχανικά

 

Υλικά: 

  • 6 μικρά καλαμπόκια 
  • 4 μέτριες τομάτες, ώριμες
  • 1/4 του φλιτζανιού φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1/4 φλιτζ. ανάμικτα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, μαϊντανό, φασκόμηλο, δεντρολίβανο)
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 75 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • αλάτι και πιπέρι

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπαγγέτι Cacio e Pepe


Εκτέλεση: 

  • Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα πολύ νερό να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βάλε μέσα τα καλαμπόκια που προηγουμένως έχεις καθαρίσει από τα φύλλα, τις κλωστές και έχεις κόψει το κοτσάνι τους και βράσε τα για 5 λεπτά.
  • Σούρωσε και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Κόψε τις τομάτες στα 4, αφαιρώντας τα σπόρια και τα πολλά ζουμιά τους. (Μπορείς να τα κρατήσεις σε βάζο για να τα κάνεις σάλτσα).
  • Ψιλόκοψε τα κομμάτια και στέγνωσέ τα με χαρτί κουζίνας.
  • Μόλις κρυώσει το καλαμπόκι, σήκωσε το καθένα όρθιο και με το μαχαίρι κόψε κάθετα τους σπόρους μέσα σε ένα μπολ.
  • Ρίξε τις τομάτες και όλα τα μυρωδικά και ανακάτεψε μαζί με το λάδι.
  • Πρόσθεσε το τυρί και ανακάτεψε.
     

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζυμαρικά στο φούρνο με μπρόκολο και λιωμένα τυριά

 

Πηγή 

κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/salates/syntagi-gia-salata-me-kalampoki-kai-ntomatinia/1180354/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ