Σήμερα φτιάχνουμε ρυζόγαλο με τριαντάφυλλο και μαστίχα
Χάρη στη συνταγή του Γιώργου Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine
Υλικά
- 700 γρ. φρέσκο γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. νερό
- 100 γρ. ρύζι (ξεπλυμένο και στραγγισμένο )
- 4 γρ. μαστίχα (κοπανισμένη με 10 γρ. ζάχαρη)
- 2 κουταλιές τριαντάφυλλο (σιρόπι)
- 2 κουταλιές γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο (για το σερβίρισμα)
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες
Eκτέλεση
- Ρίχνεις το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείς σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας.
- Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνεις το νερό και το ρύζι. Ανακατεύεις καλά.
- Οταν πάρει μια βράση το μείγμα, χαμηλώνεις τη φωτιά και συνεχίζεις το ανακάτεμα .
- Ανακατεύεις ανά 5 λεπτά, για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας . (Θα πάρει γύρω στα 45 λεπτά να απορροφηθεί το γάλα και να γίνει κρεμώδες το μείγμα ).
- Όταν θα κοντεύει να δέσει το ρύζι, περίπου 5 λεπτά προτού αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτεις τη μαστίχα και το τριαντάφυλλο.
- Ανακατεύεις καλά και μόλις το ρύζι είναι εντελώς έτοιμο, αποσύρεις από τη φωτιά.
- Αφήνεις το ρυζόγαλο για 5- 7 λεπτά στην κατσαρόλα πριν το μοιράσεις στα μπολ.
- Στη συνέχεια μεταφέρεις το ρυζόγαλο σε μικρά μπολάκια και το αφήνεις να κρυώσει για λίγο. Ακολούθως τα βάζεις στο ψυγείο να κρυώσουν εντελώς.
- Τέλος , σερβίρεις με λίγο γλυκό τριαντάφυλλο.
Περισσότερες συνταγές από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου