Σήμερα θα φτιάξεις την πίτα της τεμπέλας
Πατάτες και τυριά ενώνονται και βγαίνει η πιο νόστιμη συνταγή που έχεις δοκιμάσει ποτέ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νιόκι με πέστο βασιλικού
Υλικά:
- 500 γρ πατάτες
- 60 γρ. αλεύρι 00
- 80 ml γάλα
- 50 γρ. γκοργκοντζόλα
- 125 γρ. μοτσαρέλα
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 αυγά
- 20 γρ. βούτυρο
- 5 γραμμάρια γλυκιά πάπρικα
- Αλατι, πιπέρι
- 80 γρ ζαμπόν σε λεπτές φέτες
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μους σοκολάτας με γιαούρτι
Εκτέλεση:
- Πλένεις τις πατάτες, τις ξεφλουδίζεις και τις κόβεις σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ, με τη βοήθεια του σύρματος, χτυπάς τα αυγά, με το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 30 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
- Στη συνέχεια, προσθέτεις το αλεύρι και το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μίγμα. Τέλος προσθέτεις τις πατάτες και το ζαμπόν. Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
- Σε ένα ταψί ρίχνεις το μισό μείγμα στη συνέχεια προσθέτεις από πάνω τη μοτσαρέλα και τη γκοργκονζόλα σε κύβους και ύστερα ρίχνεις το άλλο μισό μίγμα. Πασπαλίζεις με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεμονάτες γαρίδες με τζίντζερ σε καλαμάκι
κεντρική φώτο: pexels.com/photo/food-vegetables-brunch-dinner-6163332/