Thumbnail

Σοκολατένιο γλυκό με λίγες θερμίδες Σοκολατένιο γλυκό με λίγες θερμίδες

Είναι πεντανόστιμο και θα το απολαύσεις χωρίς (πολλές) τύψεις
Είναι σίγουρο πως μόλις δοκιμάσεις αυτό το υπέροχο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου που σου βρήκαμε, θα το φτιάχνεις κάθε βδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο νόστιμο κέικ πορτοκάλι που έχεις δοκιμάσει

 

Υλικά: 

Για τη βάση:

  • 1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης (digestive)
  • λίγο γάλα αμυγδάλου
  • 2-3 κ.σ. λικέρ αμαρέτο

Για την κρέμα:

  • 120 γρ. κορνφλάουρ
  • 5 κ.σ. φρουκτόζη ή 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
  • 75 γρ. σοκολάτα

Για την επικάλυψη:

  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα
  • 3 κ.σ. σταγόνες κουβερτούρα ή 25γρ. σοκολάτα με στέβια ψιλοκομμένη
  • γλυκό με λίγες θερμίδες

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις φωλιές με σοκολάτα

 

Εκτέλεση:

  • Βάζεις  το γάλα αμυγδάλου σε κατσαρολάκι μαζί με τη φρουκτόζη πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύεις το κορνφλάουρ με λίγο νερό. Ρίχνεις το μείγμα στο γάλα της κατσαρόλας και ξεκινάς να ανακατεύεις με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Τράβηξε το κατσαρόλι από τη φωτιά και ρίξε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το λικέρ, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως και την αφήνεις να κρυώσει. Αν αντί για ζάχαρη χρησιμοποιήσεις μέλι, να το προσθέσεις στο τέλος με τη σοκολάτα και το λικέρ, δεν είναι ανάγκη να βράσει το μέλι.
  • Για τη βάση του γλυκού: Ανακατεύεις το γάλα αμυγδάλου με το λικέρ. Βάζεις τα μπισκότα σε σακούλα, την κλείνεις και τα χτυπάς ελαφρά με τον πλάστη να σπάσουν σε χοντρά κομμάτια. Στρώνεις με αυτά τη βάση του ταψιού. Τα ραντίζεις με το μείγμα γάλακτος και λικέρ.
  • Αδειάζεις το σοκολατένιο μαλεμπί από πάνω κι αφού κρυώσει λίγο απλώνεις από πάνω τα κοπανισμένα αμύγδαλα και τις σταγόνες κουβερτούρας ή την ξυσμένη σοκολάτα.
  • Αφήνεις το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να πήξει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πώς να φτιάξεις σοκολατένιο κέικ

 

Πηγή

Home