Σούπα γλυκοπατάτας με τζίντζερ
Μία ζεστή σουπίτσα είναι ότι καλύτερο μετά το φαγοπότι των ημερών
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Fondue κολοκύθας – Ό,τι πιο νόστιμο έχεις δοκιμάσει
Υλικά:
- 2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
- 1 κιλό γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 8 φλ. ζωμό λαχανικών
- 2 κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1/2 κ. γλυκού κουρκουμάς
- Λίγο πιπέρι καγιέν
- 1/4 φλ. μακαντέμια χωρίς αλάτι
- Λίγες σταγόνες λάιμ (για το σερβίρισμα)
- 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (για το σερβίρισμα)
- Ψιλοκομμένα μακαντέμια (για το σερβίρισμα)
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζεστή σοκολάτα με μπισκότο
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 190°C.
- Σε ένα ταψί, απλώνεις μια λαδόκολλα και προσθέτεις πάνω τα κρεμμύδια, τις γλυκοπατάτες, λίγο αλάτι και λάδι.
- Ψήνεις για περίπου 50 λεπτά.
- Όταν ψηθούν, μεταφέρεις τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτεις το ζωμό λαχανικών, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το καγιέν.
- Αφήνεις το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια μειώνεις τη θερμοκρασία σε μέτρια και τα αφήνεις να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
- Αφαιρείς την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτεις τα μακαντέμια.
- Με ένα ραβδομπλέντερ κάνεις τη σούπα βελουτέ.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H πιο νόστιμη συνταγή για smoothie bowl για να ξεκινήσεις τη μέρα σου