Σπιτικά μελομακάρονα
Τα ωραιότερα που έχεις δοκιμάσει ποτέ, θα τα φτιάξεις εσύ με αυτή την απλή συνταγή
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση"
Υλικά:
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 2 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 2 γαρύφαλλα
- 1 κουτ. του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- 3/4 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό από πορτοκάλι
- 3 αυγά
- 1 κουτ. του γλυκού μέλι
(για το σιρόπι):
- 1 κούπα μέλι
- 1 κούπα με νερό
- 1 κούπα λευκή ζάχαρη
(για το γαρνίρισμα):
- Σκόνη κανέλας
- Αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- Ξηροί καρποί (χτυπημένοι στο μπλέντερ)
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βrownie με σοκολάτα, καραμέλα και χοντρό αλάτι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη σόδα μαγειρέματος και το αλεσμένο μοσχοκάρυδο.
- Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτεις το βούτυρο και τη ζάχαρη. Αρχίζεις να τα χτυπάς πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή κρέμας.
- Σε ένα τρίτο μπολ, χτυπάς τους κρόκους από τα τρία αυγά με το χυμό πορτοκαλιού.
- Αναμειγνύεις τα μείγματα από τα δύο μπολ σε ένα. Αμέσως μετά, προσθέτεις στο μπολ με το ενωμένο μείγμα το μείγμα του τρίτου μπολ. Αρχίζεις να προσθέτεις σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύεις πολύ καλά και προσεκτικά. Αμέσως μετά, προσθέτεις την κουταλιά μέλι και αναμειγνύεις.
- Αφού κάνεις τα παραπάνω, σκεπάζεις το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνεις στην άκρη για περίπου 25 λεπτά.
- Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αρχίζεις να κόβεις τη ζύμη σε μικρούς ρόμβους (στο σχήμα του κλασσικού μελομακάρονου)
- Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζεις σε μέτρια φωτιά το μέλι, το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να γίνει εντελώς υγρή και να πάρει τη μορφή των άλλων δύο στοιχείων. Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς για πολύ λίγο την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τους ξηρούς καρπούς.
- “Βουτάς” τα μελομακάρονα στο σιρόπι και από τις δύο πλευρές για περίπου 10 δευτερόλεπτα το καθένα.
- Πασπαλίζεις με τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα συστατικά και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου