Thumbnail

Σπιτικά μελομακάρονα Σπιτικά μελομακάρονα

Τα ωραιότερα που έχεις δοκιμάσει ποτέ, θα τα φτιάξεις εσύ με αυτή την απλή συνταγή
Θα μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση"

 

Υλικά: 

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 2 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 κουτ. του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 3/4 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό από πορτοκάλι
  • 3 αυγά
  • 1 κουτ. του γλυκού μέλι

(για το σιρόπι):

  • 1 κούπα μέλι
  • 1 κούπα με νερό
  • 1 κούπα λευκή ζάχαρη

(για το γαρνίρισμα):

  • Σκόνη κανέλας
  • Αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • Ξηροί καρποί (χτυπημένοι στο μπλέντερ)

     

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βrownie με σοκολάτα, καραμέλα και χοντρό αλάτι

 

Εκτέλεση: 

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη σόδα μαγειρέματος και το αλεσμένο μοσχοκάρυδο.
  • Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτεις το βούτυρο και τη ζάχαρη. Αρχίζεις να τα χτυπάς πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή κρέμας.
  • Σε ένα τρίτο μπολ, χτυπάς τους κρόκους από τα τρία αυγά με το χυμό πορτοκαλιού.
  • Αναμειγνύεις τα μείγματα από τα δύο μπολ σε ένα. Αμέσως μετά, προσθέτεις στο μπολ με το ενωμένο μείγμα το μείγμα του τρίτου μπολ. Αρχίζεις να προσθέτεις σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύεις πολύ καλά και προσεκτικά. Αμέσως μετά, προσθέτεις την κουταλιά μέλι και αναμειγνύεις.
  • Αφού κάνεις τα παραπάνω, σκεπάζεις το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνεις στην άκρη για περίπου 25 λεπτά.
  • Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αρχίζεις να κόβεις τη ζύμη σε μικρούς ρόμβους (στο σχήμα του κλασσικού μελομακάρονου)
  • Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζεις σε μέτρια φωτιά το μέλι, το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να γίνει εντελώς υγρή και να πάρει τη μορφή των άλλων δύο στοιχείων. Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει.
  • Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς για πολύ λίγο την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τους ξηρούς καρπούς.
  • “Βουτάς” τα μελομακάρονα στο σιρόπι και από τις δύο πλευρές για περίπου 10 δευτερόλεπτα το καθένα.
  • Πασπαλίζεις με τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα συστατικά και απολαμβάνεις!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πηγή

Home