Σπιτικό ψωμί μπίρας

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτερούγες κοτόπουλου με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου

 

Υλικά: 

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 ml ή 1 κουτί μαύρη μπίρα
  • 2 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Πειραγμένα” Pancakes… πατάτας!


Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι, μέχρι να γίνει αφράτο.
  • Στο ίδιο μπολ, προσθέτεις σταδιακά το αλάτι, την baking powder και την μπίρα, ανακατεύοντας παράλληλα. Προσθέτεις το λάδι και “δένεις” τη ζύμη σου, μέχρι να γίνει κολλώδης.
  • Βουτυρώνεις ελαφρά μία στρογγυλή φόρμα για κέικ και απλώνεις τη ζύμη σου, μέχρι να φτάσει σχεδόν στην άκρη.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
  • Αφαιρείς από το φούρνο, αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρεις για να μην κολλήσει.
  • Μεταφέρεις σε μία πιατέλα και το σκεπάζεις με μία πετσέτα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση"

 

Πηγή 

κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/artoskeyasmata/syntagi-gia-spitiko-psomi-mpiras/1167419/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ