Συνταγή για ένα διαφορετικό μπακαλιάρο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Θα ξετρελαθείς με αυτό το κέικ μανταρίνι

 


Υλικά : 

  • 700 γρ. φρέσκο φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Το χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 μικρές ώριμες ντομάτες
  • 2 κ.σ. Τριμμένη παρμεζάνα


ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα καυτερό πιπέρι καγιέν

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγή για μπιφτέκια από κινόα

 

Εκτέλεση: 

  • Ανακάτεψε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και άφησε στην άκρη02Προθέρμανε το φούρνο σου στους 220oC
  • Κόψε τα φιλέτα στα 4 και στρώσε σε ένα μικρό ελαφρύ ταψάκι
  • Λιώσε το βούτυρο και άλειψε τα ψάρια. Ράντισε από πάνω με το χυμό του λεμονιού και στη συνέχεια πασπάλισε με το μείγμα μπαχαρικών
  • Τέλος πρόσθεσε την τριμμένη παρμεζάνα και βάλε στο φούρνο
  • Ψήσε για 8 περίπου λεπτά στις αντιστάσεις ή τον αέρα του φούρνου! Στη συνέχεια γύρισε στο γκριλ να λιώσει το τυρί και να πάρουν χρώμα οι ντομάτες
  • Σέρβιρε με συνοδεία μπόλικης σαλάτας, κατά προτίμηση ‘ρόκα – παρμεζάνα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

 

Πηγή

 

κεντρική φώτο: mothersblog.gr/syntages/story/88205/mia-syntagi-gia-mpakaliaro-diaforetiki-apo-tis-alles-vid

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ