Συνταγή για ένα διαφορετικό μπακαλιάρο
25η Μαρτίου σήμερα και το ελληνικό έθιμο θέλει να τρώμε μπακαλιάρο. Δοκίμασε αυτή τη διαφορετική συνταγή
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα ξετρελαθείς με αυτό το κέικ μανταρίνι
Υλικά :
- 700 γρ. φρέσκο φιλέτο μπακαλιάρου
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Το χυμό από ½ λεμόνι
- 2 μικρές ώριμες ντομάτες
- 2 κ.σ. Τριμμένη παρμεζάνα
ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πάπρικα
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα καυτερό πιπέρι καγιέν
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγή για μπιφτέκια από κινόα
Εκτέλεση:
- Ανακάτεψε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και άφησε στην άκρη02Προθέρμανε το φούρνο σου στους 220oC
- Κόψε τα φιλέτα στα 4 και στρώσε σε ένα μικρό ελαφρύ ταψάκι
- Λιώσε το βούτυρο και άλειψε τα ψάρια. Ράντισε από πάνω με το χυμό του λεμονιού και στη συνέχεια πασπάλισε με το μείγμα μπαχαρικών
- Τέλος πρόσθεσε την τριμμένη παρμεζάνα και βάλε στο φούρνο
- Ψήσε για 8 περίπου λεπτά στις αντιστάσεις ή τον αέρα του φούρνου! Στη συνέχεια γύρισε στο γκριλ να λιώσει το τυρί και να πάρουν χρώμα οι ντομάτες
- Σέρβιρε με συνοδεία μπόλικης σαλάτας, κατά προτίμηση ‘ρόκα – παρμεζάνα!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα
κεντρική φώτο: mothersblog.gr/syntages/story/88205/mia-syntagi-gia-mpakaliaro-diaforetiki-apo-tis-alles-vid