Thumbnail

Συνταγή για ένα διαφορετικό μπακαλιάρο Συνταγή για ένα διαφορετικό μπακαλιάρο

25η Μαρτίου σήμερα και το ελληνικό έθιμο θέλει να τρώμε μπακαλιάρο. Δοκίμασε αυτή τη διαφορετική συνταγή
Ολόλευκα τρυφερά φιλέτα μπακαλιάρου με ένα όσο πρέπει πικάντικο μείγμα μπαχαρικών μαζί με ντοματίνια και παρμεζάνα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Θα ξετρελαθείς με αυτό το κέικ μανταρίνι

 

Υλικά : 

  • 700 γρ. φρέσκο φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Το χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 μικρές ώριμες ντομάτες
  • 2 κ.σ. Τριμμένη παρμεζάνα

ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα καυτερό πιπέρι καγιέν

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγή για μπιφτέκια από κινόα

 

Εκτέλεση: 

  • Ανακάτεψε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και άφησε στην άκρη02Προθέρμανε το φούρνο σου στους 220oC
  • Κόψε τα φιλέτα στα 4 και στρώσε σε ένα μικρό ελαφρύ ταψάκι
  • Λιώσε το βούτυρο και άλειψε τα ψάρια. Ράντισε από πάνω με το χυμό του λεμονιού και στη συνέχεια πασπάλισε με το μείγμα μπαχαρικών
  • Τέλος πρόσθεσε την τριμμένη παρμεζάνα και βάλε στο φούρνο
  • Ψήσε για 8 περίπου λεπτά στις αντιστάσεις ή τον αέρα του φούρνου! Στη συνέχεια γύρισε στο γκριλ να λιώσει το τυρί και να πάρουν χρώμα οι ντομάτες
  • Σέρβιρε με συνοδεία μπόλικης σαλάτας, κατά προτίμηση ‘ρόκα – παρμεζάνα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

 

Πηγή

 

κεντρική φώτο: mothersblog.gr/syntages/story/88205/mia-syntagi-gia-mpakaliaro-diaforetiki-apo-tis-alles-vid

Home