Τάρτα λεμόνι που θα σε μαγέψει
Το πιο γρήγορο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις για να συνοδεύσεις τον καφέ σου!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις μους σοκολάτας χωρίς αυγά
Yλικά:
- 220γρ. μπισκότα digestive
- 80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
- 1 ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)
- τους κρόκους από 2 αυγά
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Εκτέλεση:
- Βάζεις τα μπισκότα και το βούτυρο στο multi και τα αλέθεις. Απλώνεις το μείγμα σε μια ταρτιέρα και ψήνεις την βάση για περίπου 10 λεπτά. Την αφήνεις να κρυώσει.
- Στο μεταξύ χτυπάς στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεις σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Χαμηλώνεις την ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνεις τον χυμό λεμονιού. Μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, σταματάς το μίξερ και αδειάζεις την κρέμα πάνω στην βάση.
- Ψήνεις την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για περίπου 15 λεπτά κι έπειτα την αφήνεις να κρυώσει εντελώς πριν την βάλεις στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρεις με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστό french toast