Θα πας για συνέντευξη δουλειάς; 5 πράγματα που δεν πρέπει να πεις
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βάλε και το μυαλό σου σε…φόρμα
“Αυτή είναι μία πολύ καλή ερώτηση!”
Θυμήσου ότι πρέπει να ακούγεσαι προετοιμασμένος. Η κολακεία είναι ένα χαρτί που πρέπει να χρησιμοποιείς με φειδώ, γι’ αυτό μην το παρακάνεις και απλά απάντα στις ερωτήσεις χωρίς σχόλια.
“Μπορείτε να μου επαναλάβετε τον τίτλο της θέσης;”
Δεν γίνεται να πας για να διεκδικήσεις μια θέση και να μην γνωρίζεις ακριβώς τον τίτλο της! Ερωτήσεις που αφορούν στην εταιρεία, την περιγραφή της θέσης ή τον κλάδο γενικότερα, είναι ενδείξεις ότι δεν έχεις προετοιμαστεί ικανοποιητικά. Σίγουρα πρέπει να κάνεις κι εσύ ερωτήσεις, αλλά πρέπει να αφορούν σε πληροφορίες που δεν μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο, όπως η κουλτούρα και οι αξίες της εταιρείας.
pexels.com/photo/man-and-woman-sitting-beside-table-3205567/
“Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον πιο ικανό από μένα”
Αρχικά δεν μπορείς να γνωρίζεις τα βιογραφικά των άλλων, έπειτα μια εταιρία αποφεύγει να προσλάβει κάποιον με τόσο ισχυρό «εγώ». Η εξιδανίκευση του εαυτού σου κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης δεν σε εξυπηρετεί κάπου. Όλοι χρήζουμε βελτίωσης, οπότε να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.
“Αυτή η θέση θα είναι ένα πολύ καλό εφαλτήριο για την επόμενη επαγγελματική μου κίνηση”
Οι υπεύθυνοι προσλήψεων συνήθως ψάχνουν για κάποιον που θα αφοσιωθεί μακροπρόθεσμα στην εταιρεία. Μπορείς να κάνεις ερωτήσεις σχετικά με τις προαγωγές στην εταιρεία. Έτσι θα δείξεις όχι μόνο ότι έχεις σκοπό να παραμείνεις εκεί, αλλά και να τους βοηθήσεις να επωφεληθούν από τις δεξιότητες και τις γνώσεις σου.
“Δεν έχω ξανακάνει αυτήν τη δουλειά, αλλά…”
Αν η εμπειρία σου δεν είναι αρκετή, θα φαίνεται στο βιογραφικό σου. Η συνέντευξη είναι η ευκαιρία σου να αιτιολογήσεις το ενδιαφέρον σου για τη θέση και όχι την έλλειψη της σχετικής εμπειρίας.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπορείς να λύσεις αυτόν τον γρίφο σε 20"; Αν ναι τότε έχεις κοφτερό μυαλό