ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις μους σοκολάτας χωρίς αυγά
Υλικά:
- 8 αυγά-ξεχώρισε τους κρόκκους από τα ασπράδια
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 1 πακέτο βούτυρο (250 γρ.)
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτιάξε κριτσίνια με γλυκάνισο και σουσάμι
Εκτέλεση:
- Λιώσε και τις δύο σοκολάτες σε μπεν μαρί
- Χτύπησε τα ασπράδια μαρέγκα
- Στο μίξερ χτύπα το βούτυρο με τη ζάχαρη και πρόσθεσε τους κρόκκους των αυγών
- Πρόσθεσε τη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια το αλεύρι, σταδιακά!
- Ανακάτεψε στο μείγμα τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά να μην κάτσει
- Σε βουτυρωμένη φόρμα ρίξε την ζύμη και βάλτη σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μακαρονάδα με ντοματίνια και ξινομυζήθρα