Thumbnail

Σεξ και απιστία: Ποιές είναι οι επικίνδυνες φάσεις στη ζωή του ζευγαριού Σεξ και απιστία: Ποιές είναι οι επικίνδυνες φάσεις στη ζωή του ζευγαριού

Υπάρχουν τέσσερα βασικά γεγονότα που μπορούν να “πυροδοτήσουν” την απιστία
Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες σε μια σχέση, που αυξάνουν δραματικά την πιθανότητα για απιστία. Και σήμερα θα δούμε ποιοι είναι αυτοί. 

apistia

1. Μετά από ένα χρόνο έγγαμου βίου

Στον ένα χρόνο περίπου οι περισσότεροι άνθρωποι δεν φαντάζονται ότι το ενδεχόμενο της απιστίας είναι τόσο μεγάλο. Και όμως, οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι πολύ πιο πιθανόν, αφού είναι λιγότερο πιθανό να "πιαστεί" από τον/την σύντροφός του.

Μετά τον πρώτο χρόνο του γάμου, ο ενθουσιασμός τελειώνει και έρχεται η ρουτίνα. Η ένταση του έρωτα (και του σεξ) υποχωρεί και αυτό αφήνει ένα κενό στη σχέση. Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν, οι δύο σύντροφοι να ψάξουν να βρουν και πάλι τον ενθουσιασμό μέσα από ένα φλερτ.

Συνήθως, αυτές οι εξωσυζυγικές σχέσεις, είναι πολύ περαστικές. Δεν υπάρχει δηλαδή πραγματικό συναισθηματικό δέσιμο με το τρίτο πρόσωπο και ο/η σύζυγος που κάνει την απιστία μπορεί να εξακολουθεί να αγαπάει βαθιά το έτερον ήμισυ. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, αν γίνει μια φορά η απιστία, έστω και μικρή, οι πιθανότητες να συμβεί ξανά αργότερα στη σχέση θα έχουν αυξηθεί σημαντικά.

2. Μετά το πρώτο παιδί

Πολλά ζευγάρια μπορεί ν' αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί μετά τον πρώτο χρόνο γάμου. Ένα παιδί αλλάζει μια σχέση όπως κι αν το δεις. Και το πρώτο παιδί είναι πάντα πιο “τραυματική” εμπειρία για την ίδια τη σχέση από τα επόμενα παιδιά. Φέρνει πρωτόγνωρο στρες, κούραση και την υποχρέωση να αφιερώσετε όλη σας την προσοχή σε κάποιο άλλο πρόσωπο πέρα από τον σύζυγο ή τη σύζυγό σας. Κάπου εκεί πιθανόν να ξεκινήσουν τα παράπονα και ο σύντροφος ν' αναζητεί τον ενθουσιασμό κάπου αλλού. Οι εξωσυζυγικές σχέσεις μετά το πρώτο παιδί προκαλούνται από τα αισθήματα του ενός προς τον άλλο. 

Διάβασε ακόμη: Νέα σχέση αμέσως μετά το διαζύγιο; Καλύτερα όχι...

apistia

3. Από το 5ο έως το 7ο έτος έγγαμου βίου

Αυτό δεν σημαίνει ότι ακριβώς στα 7 χρόνια γάμου, ο/η σύζυγος θα κάνει μια σχέση εκτός γάμου, αλλά γενικώς κάπου εκεί μπορεί να το σκεφτεί σεοβαρά. Οι ειδικοί λένε, ότι αυτό οφείλεται στη φυσιολογική εξέλιξη μιας σχέσης και την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί. Ένα ζευγάρι παντρεύεται, κάνει παιδιά, αγοράζει ένα σπίτι και καθορίζει τη σταδιοδρομία του. Και μετά, τι έχει απομείνει; Αρχίζει να διαιρωτάται αν θα κάνει το ίδιο πράγμα για το υπόλοιπο της ζωής του... Αν θα γεράσουν μαζί μέσα στη ρουτίνα... Όπως αναφέρουν οι ψυχολόγοι, αυτό το “σενάριο” είναι και το πιο σύνηθες. Άντρας και γυναίκα αναζητούν οτιδήποτε για να προσθέσουν κάποια “συγκίνηση” στην καθημερινότητά τους. Αυτές οι παράνομες σχέσεις, σ' αυτό το στάδιο της σχέσης, είναι αυτές που συνήθως προκαλούν μεγάλες ζημιές. Είναι και μεγαλύτερη η πιθανότητα να αναπτυχθούν έντονα συναισθήματα και δέσιμο με το “τρίτο” πρόσωπο. Οι σχέσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνήθως διαρκούν και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Διάβασε ακόμη: Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο ή μήπως όχι;

4. Μέση ηλικία (επισης γνωστό ως "κρίση της μέσης ηλικίας")

Είναι η εποχή που τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι, που ανοίγουν τα φτερά τους. Στο σημείο αυτό, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες αρχίζουν να αμφισβητούν το μέλλον τους. Στην ουσία επιστρέφουν πίσω εκεί που ξεκίνησαν ως ζευγάρι που ζει μαζί χωρίς παιδιά να φροντίζει. Μόνο που τώρα έχουν περάσει περίπου 20 χρόνια εμπειρίας με τον άλλον. Αυτό γεννά την ερώτηση αν υπάρχει νόημα στο να περάσουν άλλα είκοσι και πλέον χρόνια με το ίδιο άτομο. Σε αυτή τη μέση ηλικίας, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ζευγάρι ζει μια... δεύτερη παιδική ηλικία, η οποία φέρνει αξιοσημείωτες αλλαγές τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Υπάρχουν διάφορα "συμπτώματα" και συνήθως ο καθένας βλέπει μόνο το δικό του όφελος. Ο άντρας μπορεί να θέλει ν' αγοράσει ένα σπορ αυτοκίνητο και μια γυναίκα μπορεί να αισθάνεται την ανάγκη να αλλάξει το look της σε πιο νεανικό. 

Διάβασε ακόμη: Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο ή μήπως όχι;

Πηγή

Home