Thumbnail

Νέα σχέση αμέσως μετά το διαζύγιο; Καλύτερα όχι... Νέα σχέση αμέσως μετά το διαζύγιο; Καλύτερα όχι...

Το άτομο που πηδάει από τη φωτιά κατευθείαν στο τηγάνι, διαλέγει τον «εύκολο» δρόμο, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος με τον οποίο έχει σχέση, τελικώς να υποφέρει...
Τα συναισθήματα που βιώνει ένας άνθρωπος μετά το διαζύγιο είναι πολλά, ανάμεσά τους η μοναξιά, η μειωμένη διάθεση και η χαμηλή αυτοπεποίθηση, ενώ παράλληλα νιώθει μπερδεμένος και συναισθηματικά τρωτός. Αν προχώρησες σε μια νέα σχέση αμέσως μετά το διαζύγιό σου, αυτά πιθανώς τα συναισθήματα να προσπαθείς να καταπολεμήσεις κι εσύ, μέσω αυτής της νέας σχέσης. Από την άλλη, αν μπλέκτηκες με κάποιον που μόλις χώρισε, πρόσεχε... Αυτός ο άνθρωπος, προφανώς προτιμά να εστιάσει σε ένα νέο έρωτα παρά στο πώς θα αναρρώσει από το διαζύγιο.

lovers

Οι ευάλωτοι άνθρωποι όμως, που κάνουν σχέση αμέσως μετά το διαζύγιο, ουσιαστικά την χρησιμοποιούν για να διαχειριστούν το χωρισμό και αντί να είναι συντροφικοί, καθιστούν τον νέο σύντροφο υπεύθυνο για την ανάγκη τους να νιώσουν καλύτερα.

Ίσως να πιστεύεις ότι ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις κάποιον, είναι να τον αντικαταστήσεις. Διαφωνούμε, διότι αυτή η αντικατάσταση δεν σε βοηθά να καταλάβεις το γιατί. Αντιθέτως, παίρνεις όλα τα αρνητικά που ευθύνονται για τη διάλυση του γάμου σου και απλώς τα μεταφέρεις σε μια άλλη σχέση.

Αν είσαι λοιπόν από τις γυναίκες που πιστεύεις ότι το άλλο άτομο είναι διασώστης, κάνεις λάθος! Δεν είναι αυτός ο ρόλος του, μην τα μπερδεύεις.

Διάβασε ακόμη: Δεν χρειάζεσαι έναν σύντροφο για να είσαι ευτυχισμένη

loves

Ας το πάρουμε όμως, από την άλλη πλευρά...  Μήπως είσαι εσύ ο άνθρωπος που ερωτεύτηκε κάποιον που μόλις χώρισε;

Σκέφτηκες ποτέ, τι αλήθεια τον ελκύει σ' αυτή τη σχέση; Μήπως το γεγονός ότι έχει έναν άνθρωπο δίπλα του να μιλά για τον πόνο του; Να σου λέει πόσο ευγνώμων είναι που σε γνώρισε και ότι διαφέρεις από οποιανδήποτε έβγαινε μέχρι σήμερα;  Νιώθεις ότι σε χρειάζεται και δεν μπορείς να πιστέψεις την καλή σου τύχη που βρήκες κάποιον που σε αγαπάει τόσο πολύ; Το πρόβλημα είναι, ότι όλο αυτό είναι μάλλον επιφανειακό και ότι είτε ο ένας είτε ο άλλος, είναι αναπόφευκτο να πληγωθεί, στο τέλος.

Αυτός που μόλις χώρισε και σύναψε αμέσως νέα σχέση, σε χρειάζεται αυτή τη στιγμή, διότι χρειάζεται να διαχειριστεί το συναισθηματικό του μπέρδεμα και τον πόνο. Χρειάζεται ένα ευχάριστο διάλειμμα. Τι γίνεται όμως όταν το άτομο αυτό, αρχίζει να νιώθει συναισθηματικά καλά;

Διάβασε ακόμη: Πάρε τη μεγάλη απόφαση να πεις "αντίο" σε ό,τι δε σε κάνει χαρούμενη

woman

Δες παρακάτω μια μικρή ιστορία και ποιο ήταν το τέλος της

Λίγο μετά το διαζύγιό της, μια γυναίκα έκανε σχέση με κάποιον που της έδινε ό,τι χρειαζόταν. Την στήριξε, την βοήθησε να νιώσει αυτοπεποίθηση, να νιώσει γυναίκα... Την ενθάρρυνε να ακολουθήσει τα όνειρα που είχε για τη καριέρα της. Την βοηθούσε σε όλα και εκτός από σύντροφος ήταν και φίλος. Όμως, όσο ανάρρωνε, τόσο συνειδητοποιούσε ότι δεν τον ήθελε ερωτικά και ότι απλώς τον αγαπούσε ως άνθρωπο. Ήταν σχέση-ριμπάουντ για εκείνην και όλες οι ψευδαισθήσεις της ότι θα αποτύγχανε στον έρωτα ήταν εκεί. Στο τέλος, πήρε αυτό που ήθελε από τη σχέση και εκείνος πληγώθηκε. Η σχέση έληξε και έκεινος έμεινε μόνος, προδωμένος και πληγωμένος.

σδφ

Γι' αυτό λοιπόν, η συμβουλή μας είναι:

Μην εμπλακείς ποτέ με κάποιον που μόλις πήρε διαζύγιο. Μπορεί να σου φαίνεται ο ιδανικός, ο άνθρωπος που έψαχνες όλα αυτά τα χρόνια αλλά είναι σημαντικό να δεις αυτό που πραγματικά είναι: Πληγωμένος, μπερδεμένος και μόνος. Αυτό που αξίζεις, δεν είναι να σε χρειάζονται αλλά να σε αγαπούν. 

Μην μπεις σε νέα σχέση, αν μόλις χώρισες. Το ξέρω, έχεις ανάγκη να πιαστείς πάνω σε κάποιον, αλλά μην εμπλακείς ερωτικά μαζί του, γιατί στο τέλος το πιθανότερο είναι να τον πληγώσεις. Εκείνος θα σε στηρίζει, θα είναι δίπλα σου, θα σε λατρεύει όλο το διάστημα της ανάρρωσής σου, και μόλις εσύ γίνεις καλά, το πιο πιθανόν θα πετάξεις για άλλη αγκαλιά...  

Διάβασε ακόμη: Ποιά βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για μια ευτυχισμένη σχέση

Πηγή

Home