Thumbnail

10 προειδοποιητικά σημάδια ότι ο σύντροφός σου μάλλον σε απατά 10 προειδοποιητικά σημάδια ότι ο σύντροφός σου μάλλον σε απατά

Και δεν τα λέμε εμείς, μίλησαν οι ειδικοί
"Ο στόχος αυτού που απατά είναι να μην τον πιάσουν και μετά να πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Προσπαθεί να κάνει τα πάντα να φαίνονται φυσιολογικά",λέει η αδειούχος θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας Lesli Doares

Ακολουθούν μερικά από τα προειδοποιητικά σημάδια για την ανακάλυψη ενός άπιστου συντρόφου, σύμφωνα με τα όσα στηρίζουν οι ειδικοί: 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα καταλάβεις ότι η σχέση σου έχει κάνει τον κύκλο της 


Το πρόγραμμά τους αλλάζει και δεν υπάρχει εξήγηση

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν προβλέψιμο πρόγραμμα, και ακόμη και αν το πρόγραμμά τους αλλάζει, συνήθως υπάρχει λόγος που βγάζει νόημα. Κάποιος που πρέπει να "δουλεύει μέχρι αργά ξαφνικά σε ώρες που ξεφεύγουν από μια λογική εξήγηση, μπορεί να απατά", λέει ο Coleman. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν αυτό συμβαίνει συνεχώς παρόλο που δεν έχουν νέα δουλειά, προαγωγή ή project στο οποίο εργάζονται.

Αλλαγές στη λίμπιντο 
Είναι πιο συνηθισμένο για όσους απατούν να μειώνουν τη συχνότητα του σεξ με τον σύντροφό τους, δεδομένου ότι το κάνουν αλλού, λέει ο Coleman. Ωστόσο, μερικές φορές προσπαθούν να κάνουν περισσότερο σεξ από ότι πριν. "Κάποιοι το κάνουν για να καλύψουν τα ίχνη τους. Κάποιοι όμως μπορεί να το κάνουν για να ικανοποιήσουν τον σύντροφό τους, ώστε εκείνος να μην θελήσει να κάνουν σεξ σε μεταγενέστερη στιγμή, όπου μπορεί να μην είναι διαθέσιμος".

Οι φίλοι τους δεν φαίνονται τόσο φιλικοί 

Όσοι απατούν τείνουν να είναι λιγότερο προσεκτικοί στο να καλύπτουν τα ίχνη τους μπροστά στους φίλους τους, καθώς τους εμπιστεύονται. Οπότε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι φίλοι τους να γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει και να καταλήξουν να αισθάνονται άβολα και αγχωμένοι όταν βρίσκονται μαζί με το απατημένο πρόσωπο.

Το τηλέφωνο κρύβει πολλά
Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια σειρά από πράγματα, όπως η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης ή το να κρατούν το τηλέφωνό τους συνέχεια πάνω τους, ενώ παλιότερα το άφηναν κάτω.

"Αυτές οι αλλαγές είναι ενδεικτικές της εξαπάτησης που συνεπάγεται η απιστία και επομένως αποτελούν ισχυρά σημάδια απιστίας" λέει ο αδειούχος κλινικός ψυχολόγος John Mayer, Ph.D., συγγραφέας του βιβλίου Family Fit: Find Your Balance in Life.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 2+1 τρόποι για να σε ερωτευτεί

 

Η εμφάνιση 
Μερικές φορές οι άνθρωποι αποφασίζουν να εστιάσουν στην εμφάνισή τους στο πλαίσιο μιας "πρωτοχρονιάτικης" απόφασης ή επιλέγουν να ξεκινήσουν μια νέα ρουτίνα γυμναστικής για λόγους υγείας - αλλά συνήθως είναι αρκετά ανοιχτοί γι' αυτό.

"Οι λόγοι και ο χρόνος πρέπει να έχουν νόημα", λέει ο Coleman. "Αν ο σύντροφός σας ξαφνικά φοράει κολόνια ή ξοδεύει πολλά χρήματα σε καινούργια ρούχα, και αυτό δεν ήταν ποτέ το φόρτε του στο παρελθόν, δεν είναι παράλογο να ρωτήσετε το γιατί. Αν η απάντησή τους δεν βγάζει νόημα, αυτό αποτελεί κόκκινη σημαία".

Αυτά που λένε και αυτά που πραγματικά συμβαίνουν δεν ταιριάζουν

"Έτσι συχνά πιάνονται όσοι απατούν", λέει ο Doares. "Ίσως ο σύντροφός σας λέει ότι έπρεπε να κάνει κάτι που δεν έκανε τελικά ή κάποιος που λέει ότι ήταν μαζί του αποδεικνύεται πως δεν ήταν. Η αλήθεια είναι εύκολη, αλλά τα ψέματα είναι δύσκολο να κρατηθούν. Τα αντικειμενικά στοιχεία υποστηρίζουν την αλήθεια αλλά συχνά έρχονται σε σύγκρουση με τα ψέματα".

 

apistia

unsplash.com/photos/wCQhVoaxhLA

 

Λεπτομέρειες πολλές δεν λέει 
Οι άνθρωποι συνήθως μοιράζονται προσωπικές λεπτομέρειες της ημέρας τους με τον σύντροφό τους, αλλά όταν απατούν, αυτή η συνήθεια τείνει να μετατοπίζεται στη νέα τους περιπέτεια.

Κατηγορούν τον σύντροφό τους για απατά

Αυτή είναι μια περίεργη αλλά συνηθισμένη συνήθειά τους. Βάζουν τον σύντροφό τους σε θέση άμυνας και απομακρύνουν την προσοχή από τους ίδιους, ενώ τους προσφέρεται και η τέλεια δικαιολογία να πουν ότι χρειάζονται χρόνο για να σκεφτούν ή αλλιώς να συναντηθούν με τον εραστή τους.


Είναι ξαφνικά πολύ επικριτικοί

Υπάρχει κάτι που ονομάζεται γνωστική ασυμφωνία και είναι μια δυσάρεστη κατάσταση εσωτερικής ανησυχίας και έντασης που δημιουργείται όταν η συνείδηση ενός ατόμου για κάτι είναι το αντίθετο από αυτό που κάνει στην πραγματικότητα.

Για να προσπαθήσουν να μειώσουν λοιπόν αυτή την εσωτερική ένταση, μπορεί να προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν την απάτη τους προσπαθώντας να πείσουν τον εαυτό τους ότι ο σύντροφός τους είναι το πρόβλημα και αυτό μπορεί να εκδηλωθεί ως επικριτική απέναντί του συμπεριφορά.


Ρωτούν αναλυτικά το πρόγραμμα του συντρόφου τους

Ρωτώντας συνεχώς πότε θα είναι και πότε θα λείπει από το σπίτι ο σύντροφός τους, όσοι έχουν ερωμένο θέλουν να ξέρουν ακριβώς τα χρονικά διαστήματα που μπορούν να έχουν την ελευθερία και την ευελιξία να περάσουν χρόνο μαζί του.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4 τύποι απιστίας που δεν γνώριζες μέχρι σήμερα

 

Πηγή

 

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/9vNFtkm-Pus

Home