Thumbnail

10 tips για να κάνεις τη σχέση με τον σύντροφό σου καλύτερη 10 tips για να κάνεις τη σχέση με τον σύντροφό σου καλύτερη

Δέκα πράγματα που θα σε βοηθήσουν, αρκεί να έχεις την πρόθεση και τη διάθεση
Οι σχέσεις αποτελούν μια μορφή επένδυσης. Όσα περισσότερα βάζεις, τόσα περισσότερα θα πάρεις πίσω!

Όλες αυτές τις μέρες της καραντίνας, οι βιντεοκλήσεις ανάμεσα στα ζευγάρια που ζουν χώρια, έχουν πάρει φωτιά, ενώ όσα ζευγάρια μένουν κάτω από την ίδια στέγη, όλο αυτό το διάστημα είχαν φυσικές επαφές. Αυτή κατά βάση είναι μια καλή συνθήκη, όταν ζεις με τον άνθρωπό σου, γιατί έχεις αποφασίσει ότι με αυτόν/αυτή θες να μοιράζεσαι το σπίτι σου, ακόμη και τα ζόρια της καραντίνας έχεις με κάποιον να τα μοιραστείς.

Γενικότερα, μια συντροφική σχέση, σού δίνει δύναμη, σε κάνει ευτυχισμένη, χαρούμενη. Αυτό είναι το ζητούμενο. Τι μπορείς να κάνεις όμως αν θέλεις να κάνεις τη σχέση σου ακόμα καλύτερη; Ποιά σημεία χρειάζεται να τσεκάρεις και να διορθώσεις αν αντιλαμβάνεσαι πως υπάρχουν «θεματάκια»; Σίγουρα κάθε σχέση είναι διαφορετική, ωστόσο, κάποια πράγματα παραμένουν κοινά σε όλες τις σχέσεις.

Διάβασε ακόμη:  Πώς να τερματίσεις μια άβολη βιντεοκλήση

dsf

Μια καλή σχέση μπορεί να βελτιώσει όλες τις πτυχές της ζωής σου, ενδυναμώνοντας την υγεία σου, βελτιώνοντας το συναίσθημά σου, αλλά και τις επαφές με τους γύρω σου. 

Δες 10 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να ενδυναμώσεις τη σχέση σου, αρκεί να έχεις την πρόθεση και τη διάθεση:

1. Δημιούργησε ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Είναι σημαντικό τα λόγια σου να συνάδουν με τις πράξεις σου. Φρόντισε να κρατάς τις υποσχέσεις σου ακόμα και για τα πιο μικρά και καθημερινά πράγματα.

2. Παραδέξου τα λάθη σου. Εάν πληγώσεις τον σύντροφό σου, ακόμα και άθελά σου, ζήτα συγγνώμη με ειλικρίνεια και δεσμεύσου την επόμενη φορά -σε μια αντίστοιχη κατάσταση- να τροποποιήσεις τη συμπεριφορά σου. 

3. Διαχειρίσου τις συγκρούσεις. Το κλειδί σε μια δυνατή σχέση δεν είναι ούτε η αποφυγή των συγκρούσεων, ούτε οι στιγμές παροξυσμού μπροστά σε μια διαφωνία. Αντίθετα είναι σημαντικό να νιώθεις την ασφάλεια να συζητήσεις με τον σύντροφό σου τα όσα σε ενοχλούν, δίχως να φοβάσαι αντίποινα. Ό,τι κι αν είναι αυτό που σε έχει πληγώσει, απόφυγε να μιλήσεις ειρωνικά ή υποτιμητικά στον σύντροφό σου.

4. Αναγνώρισε τι είναι σημαντικό για τον σύντροφό σου. Γίνε καλή ακροάτρια και διερεύνησε βαθύτερα στοιχεία της προσωπικότητάς του. Προσπάθησε να κατανοήσεις τι επιθυμεί μέσα στη σχέση και δείξε του ότι το συμμερίζεσαι και πως είναι σημαντικό για σένα να νιώθει κι εκείνος καλά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει συνεχώς να συμβιβάζεσαι μπροστά στις ανάγκες του, καθώς κάτι τέτοιο θα εγείρει συναισθήματα οργής και θυμού.

5. Δείξε τρυφερότητα όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο “ξέρω” ότι με αγαπούν και το “νιώθω” ότι με αγαπούν. Μερικές φορές θεωρούμε αυτονόητο πως ο σύντροφός μας γνωρίζει τα συναισθήματά μας για αυτόν, ακόμα κι αν δεν του το δείχνουμε με πράξεις. Κράτα τη σωματική εγγύτητα ζωντανή. 

Διάβασε ακόμη: Oδηγός επιβίωσης για ζευγάρια στην καραντίνα

sd

6. Κάνε τον να νιώσει πως θα είσαι δίπλα του, όποτε σε χρειάζεται. Είναι σημαντικό να περάσεις στον σύντροφό σου το μήνυμα πως είναι προτεραιότητά σου. Βέβαια, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί αυτός και μόνο να καλύψει όλες τις ανάγκες σου. Το να έχεις φίλους και δραστηριότητες ανεξάρτητες με τον σύντροφό σου, όχι μόνο θα ενδυναμώσει το κοινωνικό σου δίκτυο, αλλά και θα ανανεώσει τη σχέση σου.

7. Δώσε του χώρο και χρόνο για τον εαυτό του. Όλοι χρειαζόμαστε στιγμές ελευθερίας. Με το να τον κατασκοπεύεις ή να τον ελέγχεις διαρκώς, το μόνο που θα πετύχεις είναι να χάσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό προς το πρόσωπό σου.

8. Φρόντισε να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί. Ακόμα και στο τέλος μιας ιδιαίτερα κουραστικής και γεμάτης στρες ημέρας βρείτε λίγο χρόνο για να κάνετε κάτι μαζί (π.χ. να μοιραστείτε μια δραστηριότητα).

Διάβασε ακόμη: Ξέρεις την άσκηση… ερωτικής ευγνωμοσύνης;

sdfg

9. Εξέπληξέ τον ευχάριστα. Σκέψου διάφορους τρόπους για να του δείξεις πως τον σκέφτεσαι και τον νοιάζεσαι. Ετοίμασε ένα ρομαντικό δείπνο για τους δυο σας ή περάστε τη βραδιά σας αγκαλιά βλέποντας την αγαπημένη του ταινία. 

10. Ενθάρρυνέ τον στα επαγγελματικά βήματα ή στις σπουδές του. Έτσι θα καταλάβει πόσο νοιάζεσαι για εκείνον και πως είσαι έτοιμη να τον στηρίξεις σε κάθε του απόφαση. Θα σε εκτιμήσει ακόμα πιο πολύ.

Διάβασε ακόμη:  30 βασικά tips που χρειάζεται να ακολουθείς συνέχεια για μια υγιή σχέση

Πηγή

Home