Thumbnail

Η καρμική σχέση του έρωτα Η καρμική σχέση του έρωτα

Να αγαπάς τον άλλον με τα λάθη του, ακόμη και αν ο ίδιος δεν αγαπά τον εαυτό του
Όταν μιλάμε για το ιδανικό, πολλοί μπορεί να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει, ή αν υπάρχει αναρωτιόμαστε αν θα είμαστε σε θέση να το καταλάβουμε. Ίσως να υπάρχει, απλώς να μην το γνωρίσαμε ακόμα ή να μην αφήσαμε τον εαυτό μας να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Ανασταλτικό παράγοντα αποτελεί σε πολύ μεγάλο βαθμό ο εγωισμός και ο φόβος για να μην εκτεθούμε. Εγωισμός σε όλα τα επίπεδα. Άνθρωποι που δεν μπορούν να λυθούν και να αφεθούν στα συναισθήματά τους.. 

Γράφει η Μαρία Προδρόμου* 

Καταρχάς, ο άνθρωπος ως κοινωνικό όν έχει την ανάγκη να επικοινωνήσει και να συναναστραφεί με τους άλλους. Πόσο όμως εύκολο είναι αυτό και πόσες δυσκολίες μπορεί να συναντήσει στην προσπάθεια του αυτή; 

Πολλοί άνθρωποι ψάχνουν έναν σύντροφο και πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο έχουν λύσει ήδη όλα τους τα προβλήματά. Πιστεύουν επίσης πως μια πιο διαπροσωπική  σχέση θα θεραπεύσει τις αγωνίες τους, τη βαρετή ζωή τους και θα τους χαρίσει όσα επιζητούν. Ελπίζουν πως μια σχέση θα γεμίσει τα κενά τους. Όλοι αυτοί που στηρίζουν αυτή την άποψη, δεν έχουν κατεφέρει τίποτα, αντιθέτως ζουν σε μια καθημερινή αυταπάτη, η οποία μέρα με τη μέρα  τούς εγκλωβίζει σ’ ένα φαύλο κύκλο αυτοκαταστροφής. Και αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο, όταν κάποιος αναγκάζεται να επιλέξει έναν σύντροφο με βάση αυτές τις προσδοκίες, καταλήγει αναπόφευκτα να μισεί το πρόσωπο που τελικά δεν του δίνει αυτό που περίμενε. Και μετά;  Μετά μπορεί να ψάξει να βρει άλλον, κι άλλον, κι άλλον… ή μπορεί να αποφασίσει να περάσει τη ζωή του γκρινιάζοντας για την τύχη του.. 

Να αγαπάς τον άλλον με τα λάθη του, ακόμη και αν ο ίδιος δεν αγαπά τον εαυτό του. Γιατί τότε αποδεικνύεται το μεγαλείο της ψυχής του ανθρώπου. Αυτός που χωρίς να του ζητήσεις τίποτα, χωρίς καμιά φιλοδοξία και σκοπό, είναι καθημερινός συνοδοιπόρος σε κάθε στάση της ζωής. Άλλωστε, ο καθένας απο εμάς έχει την ανάγκη να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Όχι γιατί αυτός ειναι ο σκοπός της ζωής και η φυσική εξέλιξη του ανθρώπου, αλλά περισσότερο γιατί χρειάζεται να νιώθει πως είναι χρήσιμος. Δυο λόγια απλά, μια ζεστή αγκαλιά και ένα "είμαι εδώ μαζί σου για όλες τις στιγμές που ήρθαν και για όλες εκείνες που θα έρθουν και θα μας βρουν μαζί για να τις αντιμετωπίσουμε". 

Η αγάπη σε μεθά σαν το πιο γλυκό κρασί. Φρόντισε να γευτείς και εσύ αυτό το ποτήρι, προτού να είναι αργά. Κάποιος εκεί έξω μπορεί να « διψά» περισσότερο απο σένα. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ένα φιλάκι είναι λίγο πολύ λίγο»-Εσύ ήξερες πόσες θερμίδες καις με ένα φιλί;

Thumbnail

Τίποτα δεν είναι πιο ωραίο από την καρμική σχέση του έρωτα που θα έρθει για να μείνει και να σου αλλάξει τη ζωή σου. Μην τρομάξεις. Η αλλαγή αυτή δεν είναι πάντα αρνητική. Απο την στιγμή που πήρες την απόφαση να μοιραστείς τη ζωή σου μ΄έναν άνθρωπο, σημαίνει ήδη πως έχεις υποβάλλει τον εαυτό σου σ’ αυτή την αλλαγή. Αφήνεις στο περιθώριο κάθε είδους εγωισμό και ξεγυμνώνεις την ψυχή σου με τα πιο αθώα και ειλικρινή αισθήματα. 

Δυο καρδιές και συνεπώς δυο σώματα για να μπορούν να συνυπάρχουν θα πρέπει να «παίζουν» την ίδια μουσική.  Ακόμα και όταν αυτή συμπεριλαμβάνει λυπημένη μελωδία. Για να μπορέσουμε να ακούσουμε τη μελωδία του έρωτα, θα πρέπει τα άτομα που την απαρτίζουν να έχουν καλό μουσικό αυτί και συχρονισμό. 
Μια αγάπη όμως μονόπλευρη, χωρίς σεβασμό, φροντίδα, αφοσοίωση, εμπιστοσύνη, δεν μπορεί να διατηρηθεί. Αξίες που δεν σου κοστίζουν τίποτα, αρκεί να τις ξοδέψεις σε ανθρώπους που παλεύουν για σένα καθημερινά. Αυτούς τους ανθρώπους που σ΄ερωτεύονται καθημερινά λες και είναι ξανά και ξανά η πρώτη φορά απο την αρχή, να τους αγαπάς λίγο περισσότερο. Αγάπα αυτούς που η αγάπη τους δεν έχει όρια. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευαγγέλιο σχέσεων: 7+1 κανόνες για να ακολουθήσεις ευλαβικά

Από δω και πέρα πρέπει να κτίζουμε σχέσεις υγιείς, βασισμένες στις αξίες της πραγματικής αγάπης, σεβασμού και αλήθειας.  Η αγάπη είναι φωτιά. Στο χέρι μας είναι αν θα καούμε απο αυτήν ή αν θα ξαναγεννηθούμε απο τις στάχτες της. 

Ακόμα και αν όλα πιστεύεις πως έχουν χαθεί και δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό να σε κρατά στη γη, πάντα θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα είναι για σένα εκεί. Και προπάντων, μην μελαγχολείς για κάτι που τέλιωσε και για κάτι που δεν ήταν τόσο δυνατό για ν΄αντέξει στον χρόνο. Για να μην αποτελεί μέρος της ζωής σου, σημαίνει πως δεν τη θεωρούσε τόσο σημαντική για να την υπερασπιστεί. Αστο να φύγει και άνοιξε την καρδιά σου για να υποδεχθεί αυτό που έρχεται και σου αξίζει. 

 *Η Μαρία Προδρόμου είναι αναγνώστρια του Mylife. Μπορείς αν θες να στείλεις κι εσύ κείμενά σου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] 

maria

 

 

 

 


    
 

Home