Πώς ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε μια υγιή σχέση
Οι υγιείς σχέσεις ενδέχεται να διαφοροποιούνται αρκετά από άτομο σε άτομο, ή από ηλικία σε ηλικία, όλες όμως έχουν κάποιους κοινούς παρανομαστές.
Γνωρίζετε καλά ο ένας τον άλλον
Το να γνωρίζεις καλά το σύντροφό σου δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσα χρόνια μετράτε μαζί. Πρόκειται περισσότερο για μια βαθύτερη αίσθηση και γνώση του συντρόφου σου ως ανθρώπου. Οι σύντροφοι που γνωρίζουν πραγματικά ο ένας τον άλλον κατανοούν τους λόγους που κάνουν τα πράγματα όπως τα κάνουν, γνωρίζοντας τις εμπειρίες και τα συναισθήματα του συνοδοιπόρου του.
Βαθιά σύνδεση
Στην πράξη το βλέπετε όταν συζητάς με τον σύντροφό σου και αναζητάς τα κοινά σημεία για να λειτουργήσει η σχέση σας. Με το να είσαι παρούσα στη σχέση σου, κάνεις τον σύντροφό σου να αισθάνεται ασφάλεια, απαραίτητη προϋπόθεση για να περνάτε όμορφα μαζί.
Μήπως είσαι δυστυχισμένη στη σχέση σου;
Καυγάδες με συζήτηση
Στη σχέση σου δεν χωράνε καυγάδες με προσβολές και άσχημους χαρακτηρισμούς. Αντίθετα, περιμένεις να ηρεμήσετε και οι δυο, και μετά συζητάτε. Δεν τα κρατάτε μέσα σας και σίγουρα δεν ξεσπά ο ένας στον άλλον.
Αμοιβαίος σεβασμός
Ο λόγος που δεν βρίζεστε πιο πάνω, είναι επειδή σέβεται ο ένας τον άλλον. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θαυμάζει κιόλας ο ένας τον άλλον. αφενός και ο θαυμασμός για εκείνον που έχουμε δίπλα μας αφετέρου.
Γιατί μένεις σε μια σχέση ενώ βλέπεις ότι δεν λειτουργεί πλέον;
Κοινή προσπάθεια
Όλοι ξέρουν πως για να λειτουργήσει η σχέση, θα πρέπει και οι δύο να καταβάλλουν αμοιβαίες προσπάθειες, ώστε να «συναντηθούν» κάπου στην μέση. Πόσοι όμως το κάνουν στα αλήθεια, αφήνοντας στην άκρη τους εγωισμούς; Αν το καταφέρνεις εσύ με τον σύντροφό σου, τότε μπράβο σας!