Thumbnail

Σεξ: 5 πράγματα που πρέπει επιτέλους να γνωρίζεις Σεξ: 5 πράγματα που πρέπει επιτέλους να γνωρίζεις

Τελικά, οι γυναίκες θέλουν τόσο συχνά σεξ όσο και οι άνδρες; Ποια είναι η καλύτερη ώρα; Κι άλλες χρήσιμες απαντήσεις
Το μόνο θέμα με το σεξ είναι πως δεν μιλάμε αρκετά γι’ αυτό. Ώρα να σπάσουμε τα ταμπού και να πούμε κάποια πράγματα όπως είναι – και με επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα!

Οι γυναίκες το θέλουμε όσο και οι άνδρες
Παρότι εμείς το ξέρουμε, το υποστηρίζει επιτέλους η επιστήμη: Οι γυναίκες θέλουν να κάνουν έρωτα. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology, οι άντρες σε μακροχρόνιες σχέσεις υποτιμούν την ερωτική επιθυμία των συντρόφων τους.

Τι να κρατήσεις: Επικοινώνησε με το σύντροφό σου. Μην ντρέπεσαι για τις επιθυμίες σου, πάρε δύναμη από τη σεξουαλικότητά σου και νιώσε άνετα να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 2+1 τρόποι για να σε ερωτευτεί

 

Το σεξ σου κάνει καλό, όσο κι αν έχεις «μεγαλώσει»
Αφού σπάμε παλιούς μύθους, να ένας ακόμη: Οι άνθρωποι κάνουν σεξ και στα 70 και στα 80 τους και είναι μία ιδιαίτερα καλή συνήθεια για την υγεία τους. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Health and Social Behaviour βρήκε πως γυναίκες μεταξύ 57 και 85 ετών που έκαναν έρωτα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μέχρι μεγάλη ηλικία μείωσαν τις πιθανότητες για υψηλή αρτηριακή πίεση.
Τι να κρατήσεις: Μην αφήνεις την ηλικία σου να προσδιορίζει την ποιότητα της ερωτικής σου διάθεσης. Απόλαυσε τη ζωή και νιώσε απελευθερωμένη ότι νούμερο κι αν γράφει η ταυτότητά σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεξ με αναμμένα τα φώτα: Γιατί πρέπει να αφήσεις τα ταμπού στην άκρη

 

Η καλύτερη ώρα για σεξ δεν είναι το βράδυ
Με τα φορτωμένα καθημερινά μας προγράμματα η μόνη ώρα που μας μένει μέσα στη μέρα είναι το βράδυ και συνήθως την ώρα που ξαπλώνουμε. Ωστόσο, αυτό δεν είναι η καλύτερη φόρμουλα επιτυχίας για σεξ αφού συνήθως είμαστε εξαντλημένες και κατά συνέπεια δεν έχουμε πάντα την καλύτερη διάθεση (παρότι το σεξ μπορεί να το αλλάξει αυτό). Άκου τώρα κι αυτό: Μελέτη έχει βρει την ιδανική ώρα για σεξ, η οποία όμως δεν βολεύει ιδιαίτερα αν δουλεύεις! Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη ώρα για να κάνεις έρωτα είναι στις 3 το μεσημέρι. Αν δεν μπορείς να το τσεκάρεις τις καθημερινές, δοκίμασε την ορθότητα της έρευνας τα Σαββατοκύριακα!

Τι να κρατήσεις: Μην περιμένεις να πέσετε στο κρεβάτι για να κάνετε έρωτα γιατί τότε μπορεί να είναι πολύ αργά – κυριολεκτικά και μεταφορικά!

 

sex

unsplash.com/photos/nrHlQXDFUt0


Δεν υπάρχουν τόσο πολλές στάσεις όσες νομίζεις
Έχεις δοκιμάσει πολλές στάσεις στο σεξ αλλά πάντα καταλήγεις στην παλιά και αγαπημένη ιεραποστολική ή έστω στα τέσσερα; Δεν είσαι η μόνη. Για την ακρίβεια, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχουν μόνο έξι στάσεις που χρησιμοποιούν -στην πραγματική ζωή- τα ζευγάρια: η ιεραποστολική, η γυναίκα από πάνω, η γυναίκα από πάνω αλλά να κοιτάζει τα πόδια του συντρόφου, στα τέσσερα, «κουταλάκι» και όρθια. Οι υπόλοιπες που μπορεί να βλέπεις σε ταινίες και περιοδικά; Είναι στην πραγματικότητα παραλλαγές αυτών των έξι βασικών.


Τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα
Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, περισσότερο σεξ δεν αντιστοιχεί σε αυξημένη ευτυχία. Μια νέα μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο βρήκαν πως ζευγάρια που έκαναν έρωτα μόνο μία φορά την εβδομάδα ήταν στην πραγματικότητα τα πιο ευτυχισμένα. Όπως επισήμανε η επικεφαλής της έρευνας Amy Muise, «για το μέσο άνθρωπο, το να κάνει έρωτα πιο συχνά από μία φορά την εβδομάδα δεν συσχετίζεται με μεγαλύτερη ευτυχία, ούτε όμως και με λιγότερη». Πολλά ζευγάρια νιώθουν την πίεση να κάνουν έρωτα συχνότερα, όμως η Muise λέει πως είναι ώρα να σταματήσετε να το σκέφτεστε. «Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σεξουαλική σύνδεση με το σύντροφό σου, αλλά είναι επίσης σημαντικό να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες από την ερωτική σας ζωή».
Τι να κρατήσεις: Μη φορτώνεσαι ενοχές ότι δεν το κάνετε αρκετά συχνά. Εδώ δεν ισχύει το «όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα καταλάβεις ότι η σχέση σου έχει κάνει τον κύκλο της 

Πηγή

 

κεντρική φώτο: pexels.com/photo/woman-lying-on-bed-reading-book-4980563/

Home